131524
13:23 16.062022

Робоча група «Відкритий кордон» працює на Закарпатті

Життя 2508

Міністерство інфраструктури України, у взаємодії із фахівцями Служби автомобільних доріг у Закарпатті, представниками компаній перевізників та іншими фахівцями створили робочу групу «Відкритий кордон».

Разом працюватимуть над оптимізацією та спрощенням роботи контрольно-пропускних пунктів. Увага буде сконцентрована на пропуску саме великовагового транспорту.

Проєкт «Відкритий кордон» передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні та покращення логістики на напрямку Україна – ЄС.

Попри гострий дефіцит паливно-мастильних матеріалів, держава знаходить шляхи їх постачання від наших друзів з-за кордону. Також у великих обсягах продовжує надходити гуманітарна допомога для тих, хто постраждав від російської агресії. Відтак, обсяги товарообігу збільшуються, а черги на КПП не зменшуються.

Робоча група вже провела перші обстеження. Зараз фахівці аналізують дані, тривають зустрічі із представниками країн-сусідів.

Нагадаємо, Єврокомісія погодила фінальний текст Спеціальної Угоди про лібералізацію перевезень автомобільним транспортом Україна – ЄС. Угода передбачає виконання двосторонніх та транзитних перевезень українськими перевізниками без дозволів.

Підписання документу заплановане наприкінці червня.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах