131464
15:14 15.062022

В Ужгороді відкрили перший в Україні сервісний Центр Червоного Хреста

Життя 7418

15 червня у дворику Закарпатського художнього музею ім. Й. Бокшая провели урочисте відкриття сервісного Центру Товариства Червоного Хреста України по наданню населенню різних видів допомоги. Тут можна отримати комплексну медичну, фармацевтичну, соціальну допомогу та консультацію психолога.

Голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іванна Сабо наголосила, що головною метою створення Центру було акумулювання різних видів послуг в одному місці для зручності як місцевого населення, так і внутрішньо переміщених осіб.

«Сьогодні ми відкриваємо першу кемпінгову міні-клініку Червоного Хреста у місті Ужгород. Вже незабаром плануємо відкриття таких клінік у містах Тячів та Рахів. Це будуть вже стаціонарні Центри у будівлях Червоного Хреста. Наразі там тривають ремонтні роботи. Також підключимо 11 мобільних бригад з медиками та психологами, які виїздитимуть у віддалені населені пункти для того аби надавати медичні послуги всім потребуючим цього громадянам», – зазначила пані Іванна.

Започаткували Центр з погодження департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОВА з метою підтримки медиків у зв’язку з прибуттям на територію краю великої кількості вимушених переселенців – це має полегшити їхню роботу.

Іванна Сабо каже, що ідея створення Центру визріла досить швидко, адже були запити внутрішньо переміщених осіб, які зверталися до Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Тому у співпраці з міжнародними партнерами-донорами, а саме Міжнародною федерацією Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, фінським та австрійським Товариствами Червоного Хреста, вдалося втілити такий масштабний проєкт на території Закарпаття. Фінансування проєкту сягає понад 3 млн євро.

У Центрі ведеться прийом сімейних лікарів, за потребою профільних лікарів, також психолога, фармацевта. Окрема палатка виділена для психосоціальної роботи з дітьми поки батьки отримують медичну або соціальну допомогу з боку Червоного Хреста. Крім того, при необхідності, в Центрі надаватимуть й безкоштовні ліки, адже для потреб українців доправили великий вантаж антибіотиків, різноманітних препаратів та вакцин.

Петро Добромільський, заступник голови Закарпатської ОВА подякував волонтерам, працівникам Червоного Хреста та міжнародним організаціям, які проводять надзвичайно велику та важливу роботу на теренах області: «Думаю, що цей заклад стане прикладом і його розвиток важливий для Закарпаття. Наша медична система досить перевантажена, зважаючи на понад 400 тисяч вимушених переселенців, які знайшли прихисток у нашому краї. Всі ініціативи ми вітаємо з великим задоволенням, бо вони приносять користь – сотні родин щодня отримують необхідну допомогу».

Додамо, що на урочистому відкритті були присутні волонтери Товариства Червоного Хреста не тільки з України, але й з Індії, Канади, Австрії, Фінляндії та Японії. Всі вони об’єднали свої зусилля в гуманітарних питаннях надання допомоги вимушеним переселенцям.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини