131315
12:36 13.062022

Учениця із Закарпаття перемогла на конкурсі юних дослідників «Кристали»

Життя 3179

Шестеро учнів від Закарпаття подали свої роботи для участі у Всеукраїнському конкурсі юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського.

Так-от у номінації „Найякісніший кристал” перемогу здобула учениця 3 класу Виноградівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 2 Виноградівської міської ради Закарпатської області Адель Бібіка.

Аделінка згадує, що про конкурс дізналася від вчительки Ганни Мар’ян. Саме вона для неї стала основним мотиватором і підтримкою. У процесі вирощування кристала було кілька складних моментів. Спочатку виявилося, що у Виноградові алюмокалієві квасці не продають. Але проблему швидко вирішили і замовили кілька упаковок цієї речовини через інтернет. На початковому етапі (розчинення квасців) до проєкту долучилася вся сім’я. А потім було «24 лютого»… І вже під час першої повітряної тривоги склянку з розчином Адель брала з собою в укриття… Так кристалик упевнено прямував до перемоги – між тривогами, хвилюваннями і з вірою не тільки у свою перемогу, а й у перемогу всього Українського народу.

Дівчинка дуже задоволена успіхом і вже підшуковує черговий конкурс для участі.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах