131283
16:16 12.062022

У Закарпатському обласному театрі драми та комедії відбулися перші гастролі театру-студії переселенців «УЖіК»

Життя 3161

Сьогодні в Закарпатському обласному театрі драми та комедії відбулися перші гастролі першого в Україні театру-студії переселенців під назвою “УЖіК”.

Презентували хустянам безсмертного на театральних підмостках Шекспіра – виставу “Король Лір” за мотивами однойменної п’єси.

Слід зазначити, що як до акторської, так і до постановчої групи УЖіКа увійшли переселенці з різних куточків країни, які тимчасово проживають в Ужгороді. Хоч вони не є фаховими акторами, проте з самовіддачею прожили на сцені шекспірівську історію.

Режисер-постановник В’ячеслав Єгоров не розпилюється на масштабність, навпаки – вибудовує дійство лаконічно, стисло, проте зрозуміло й органічно.

Сподобався символічний мінімалізм у створенні сценографії. Нічого зайвого – кожен елемент “влучав у задану ціль”. Потрібного драматизму додавали світло та звукові ефекти.

Обрамлення вистави стало надзичайно суголосним з сучасними подіями: вокзал-валізи-переселенці на пролозі (як промовистий символ історії створення театру-студії) та мудра настанова про важливість єднання і взаємопідтримки у фіналі вистави.

Тож вітаємо новостворений театральний колектив “УЖіК”, їхню креативну продюсерку Oksana Chornobryvtseva з прем’єрною постановкою та бажаємо їм розвитку, процвітання і ще багато цікавих театральних вистав!

Чекаємо з гастролями в Хусті!

Вистава відбулась за сприяння та підтримки Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської області.

Про це інформує Закарпатський обласний театр драми та комедії.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах