131221
15:35 10.062022

У Закарпатський угорський інститут приїхали медики-волонтери із США

Життя 3567

За сприяння Баптистської служби допомоги Угорщини 7 червня до Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ прибули медики-волонтери зі Сполучених Штатів Америки.

Мета їхнього приїзду – надати медичну допомогу місцевим мешканцям та вимушеним переселенцям, що живуть у гуртожитках вишу. Візит, який спочатку планувався одноденним, зважаючи на значний попит, продовжили на три дні.

Після загального огляду, реєстрації та вимірювання артеріального тиску пацієнти зверталися до спеціалістів відповідно до своїх скарг. Окрім досліджень на високоякісному медичному обладнанні, пацієнти також отримали ліки та вітаміни від фахівців-волонтерів.

«Лікарі оглянули та допомогли понад 800 місцевим мешканцям Берегівської територіальної громади та вимушеним переселенцям із інших областей України», – повідомила Лівія Надь, виконавча директорка Благодійного фонду закарпатських баптистів, що представляє Баптистську службу допомоги Угорщини. За її словами, медики проводять не лише огляд, але й лікування, вони приїхали з великою кількістю ліків та медичних інструментів.

«Баптистська служба з початку війни допомагає місцевим жителям та вимушеним переселенцям. Наразі щодня ми забезпечуємо харчуванням понад тисячу осіб», – повідомив Чаба Надь, голова Благодійного фонду закарпатських баптистів.

«Крім того, ми бачимо велику потребу в медичній допомозі як серед місцевих жителів, так і вимушених переселенців. Тому також забезпечуємо медикаментами й надаємо людям можливість пройти безкоштовне обстеження та лікування», – додав він.

kmf.uz.ua/K. K., Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах