131095
11:19 8.062022

У Румунії говорили про малу авіацію Карпатського регіону

Життя 2651

Перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, заступник голови зборів області Саболч-Сатмар-Берег Угорщини Іштван Чабо та зам голови повіту Сату-Маре Румунії Іоан Рус та радник прем’єр-міністра Словаччини Едуард Бураш на запрошення директора аеропорту в Сату-Маре Міхая Патраску взяли участь у стартовій зустрічі проекту «Карпатська мала авіація – нові підходи для мобільності людей та товарів в Карпатському регіоні».

У рамках доповіді Андрій Шекета висловив подяку угорським, словацьким та румунським партнерам за організацію логістики та прийом наших співвітчизників, які тікали за кордон від війни. Перший заступник також прогнозує, що після перемоги України Міжнародний аеропорт Ужгород, який бере участь у проекті, зможе отримати друге дихання.

“Зрозуміло, що війна внесла свої корективи у всі проекти і в цей також, але якщо є шанс щось корисне зробити для нашого Ужгородського аеропорту зокрема і для малої авіації взагалі, то це треба робити. Подякував колегам за підтримку України і українців, запевнив, що обласна рада зацікавлена у розвитку летовища та авіації і після нашої перемоги ми обов’язково піднімемось в небо…”, – прокоментував зустріч Андрій Шекета.

Цей проект спрямований на розвиток малої авіації у прикордонних регіонах Румунії, України, Угорщини та Словаччини в рамках міжнародного консорціуму, представленого Міжнародним аеропортом Сату-Маре та професійними установами, а також агенціями та асоціаціями регіонального розвитку Карпатського регіону.

Це – один з найбільш інноваційних підходів, які коли-небудь були запропоновані в прикордонних регіонах.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах