130820
16:06 3.062022

Закарпаття отримало від Австрії пожежні машини та реанімобілі

Життя 6838

У рамках візиту австрійської делегації на Закарпаття, Україна отримала 7 пожежних машин. Передача спецтехніки відбулася на території Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

За словами Віктора Микити, всього місяць тому Закарпатська ОВА підписала Меморандум про співпрацю із керівництвом федеральної землі Бургенланд Республіки Австрія. А вже цими днями в область прийшла гуманітарна допомога Україні у вигляді спеціалізованої техніки для управління ДСНС.

– Щиро дякую голові Уряду землі Бургенланд Республіки Австрія Гансу Петеру Доскоцілу та громаді Бургенланду за підтримку й увагу до нашого краю. Завдяки таким машинам фахівці ДСНС зможуть оперативно реагувати на виклики, ліквідовувати вогонь і рятувати життя населення. Спеціальне пожежне авто також отримає міжнародний аеропорт “Ужгород” для виконання необхідних безпекових норм, – зауважив Віктор Микита. – Також ми домовилися про те, що познайомимо наш локальний паливний бізнес з бізнесом Австрії. Усе для того, аби ми могли комунікувати і торгувати паливом. Завжди наголошуємо на тому, що влада не втручається у бізнес, але допомагає. Ми знайомимо, а все решта – за ними. Тому що питання палива наразі для Закарпаття та усієї України – номер один.

У свою чергу керівник управління ДСНС Закарпаття Роман Гудак теж подякував Гансу Петеру Доскоцілу та громаді Бургенланду за такий подурунок.

– Наші водії оцінили пожежні машини. Хоч вони й не нові, але це машини, які дуже потрібні нам в гірських умовах. Вони в дуже хорошому справному стані. Ми в Україні починаємо розвивати добровольчий рух пожежників. І насправді, такими машинами можна користуватися навіть без спеціальної підготовки, – розповів Роман Гудак.

Варто також зазначити, що це не перша гуманітарна допомога з Австрії.

Днями в область прибули 11 одиниць пожежної та рятувальної техніки, а також 5 реанімобілів. Допомогу надали екстрені служби м. Відня.

Тобто загалом, за останні дні, в Україну прибула допомога з 23-ох спеціальних автівок.

Окрім техніки, серед вантажу є й чимало іншого обладнання й спорядження, яке пригодиться під час війни. Незабаром вся ця гуманітарна допомога зможе посилити боєздатність підрозділів ДСНС усіх областей України, які працюють над ліквідацією пожеж та надзвичайних ситуацій спричинених війною.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини