130811
14:37 3.062022

Берегово відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні

Життя 3357

2 червня Берегово відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне. Під час перебування на Закарпатті він ознайомився з роботою Берегівської районної організації Мальтійської служби допомоги.

З початку війни вона відіграє важливу роль у забезпеченні вимушених переселенців у краї та підтримці місцевих нужденних, реагує на прохання, які надходять з інших регіонів країни.

Під час візиту в Берегово Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні разом із представниками Генерального консульства Угорщини в Ужгороді й Берегівського консульства, керівництвом Берегівської територіальної громади та співробітниками Берегівської районної організації Мальтійської служби допомоги спершу відвідав центри розміщення вимушених переселенців. Затим офіс берегівської філії, де ознайомився з програмою «Соціальна картка», яку нещодавно запустила благодійна організація, з порядком роздачі гуманітарної допомоги, а також поспілкувався з представниками ЗМІ.

На пресконференції першим присутніх привітав директор Берегівської районної організації Мальтійської служби допомоги Янош Макук, який висловив радість з приводу візиту на Закарпаття Надзвичайного і Повноважного Посла. За його словами, такі зустрічі мають велике значення, адже, крім обміну думками, дають можливість обговорити, як зробити діяльність організації ще більш ефективною та оперативною.

«Для Мальтійської служби допомоги завжди було важливо підтримувати нужденних», – зазначив, у свою чергу, Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне. Він подякував за роботу Берегівській районній організації, її керівникам та співробітникам, а також дипломатичним представництвам Угорщини на Закарпатті, котрі відіграють важливу роль у наданні допомоги.

За словами посла, він високо цінує благодійну діяльність місцевих жителів, адже хоча ситуація в області здається мирною, на жаль, в інших частинах країни це не так. У цьому він переконався під час візиту до навчальних закладів, де не учні пишуть підсумкові роботи, а знайшли тимчасовий прихисток вимушені переселенці.

Відповідаючи на питання журналістів, Янош Макук наголосив на важливості підготовки до відбудови. За його словами, якщо війна закінчиться навіть завтра, то на це підуть роки, десятиліття. «Будемо мати багато роботи. Як і досі, так і надалі», – додав він.

Мальтійська служба має досвід у такій діяльності, адже брала участь у подоланні наслідків двох масштабних повеней, які були на Закарпатті протягом минулих років. Збитки та втрати, завдані війною, звісно, інші, але благодійна організація готова надавати необхідну допомогу тим, хто її найбільше потребує, додав Янош Макук.

Саме Берегівська районна організація Мальтійської служби допомоги ініціювала, розробила та запровадила прозору систему соціальних карток для роздачі гуманітарної допомоги серед малозабезпечених громадян, людей з інвалідністю, самотніх пенсіонерів, хворих місцевих мешканців, а також вимушених переселенців, які живуть на території Берегівської територіальної громади.

Так, наприкінці дня 8-кілограмові пакунки з гуманітарною допомогою отримали родини, у яких є особи з інвалідністю ІІ та ІІІ групи.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах