130596
16:15 1.062022

Облрада безкоштовно розмістила 6 тимчасово переселених на Закарпаття держустанов у своїх комунальних закладах

Життя 3610

За інформацією начальника КУ «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради Антона Громового, сьогодні на постійній комісії з питань регіонального розвитку, комунального майна та приватизації, проголосоване питання за надання офіційного дозволу на безоплатну оренду першим шістьом установам, які переїхали на Закарпаття через війну.

Найвідоміша із них – міжнародний дитячий центр «Артек», який на початку війни евакуювався з Пущі Водиці на Київщині до свалявського санаторію «Човен». Нагадаємо, 168 дітей із Донецької і Луганської областей, які 24 лютого перебували на зміні у таборі, спочатку терміново прихистили школа-інтернат «Перехрестя» Берегівського району та Хустська спеціалізована школа-інтернат. Паралельно протягом кількох тижнів співробітники санаторію «Човен» готували свій заклад і 29 березня «Артек» у повному складі переїхав до них. Завершити юридичні формальності передачі в оренду приміщення тепер з’явилася можливість, не чекаючи чергового зібрання обласної сесії.

У ході засідання керуюча справами облради Мирослава Ливч також підняла питання щодо надання приміщення на час воєнного стану медичному закладу із Запоріжжя.

Нагадаємо, що рішення про це було прийнято 19 травня на засіданні 6-ї сесії Закарпатської обласної ради VIII скликання відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Повноваження надання дозволів на безкоштовну оренду об’єктів нерухомого майна, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Закарпатської області, отримала постійна комісія облради а також безпосередньо голова Закарпатської обласної ради. Спрощена процедура діятиме на період воєнного стану та на 90 календарних днів після його припинення.

«Майнова» комісія працювала у складі депутатів Василя Дем’янчука, Віктора Русина, Петра Станка, Зої Темнохудової. У засіданні онлайн брали участь Мирослава Ливч та Ірина Мацепура. До розгляду окремих питань доєднався голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах