130585
15:40 1.062022

У Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая відбулися заходи до Дня захисту дітей

Життя 4200

Директор Департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук привітав присутніх зі святом і наголосив: «Тішить, що наш музей перетворився на творчий хаб: тут і літературне, і художнє, і концертне мистецтво».

У музеї діє книжкова виставка «Письменики Закарпаття – дітям. Вибране». Як розповів заступник голови обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі, тут представлені видання відомих авторів минулих століть та сучасності. Серед книг – збірка учнів Ужгородської загальноосвітньої середньої школи №4 з словацькою мовою навчання «Дорогі наші з надією на закінчення війни».

Також презентували експозицію дитячих художніх робіт учасників дев’ятого Міжнародного дитячо-юнацького образотворчого конкурсу-пленеру «Срібний дзвін» під назвою «За п’ять хвилин до війни. За п’ять хвилин до перемоги».

На відвідувачів музею чекав концерт внутрішньо переміщених осіб, викладачів Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського, лауреатів міжнародних конкурсів та конкурсів симфонічних інструментів, запрошених виконавців класу домбри, баян та гітара: Наталії Костенко, Сергія Нєверова (Харків) та Марка Топчій (Київ).

Про це інформує Департамент культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах