130499
10:25 31.052022

На Закарпатті перевірили усі пункти розміщення евакуйованого населення

Життя 3141

За даними фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, відповідно до даних отриманих від голів ОТГ, станом на 30.05.2022 в області розгорнуто 323 пункти тимчасового розміщення евакуйованого населення та 248 пунктів, де організовано харчування.

На сьогодні найбільше пунктів розміщення та харчування для переміщених осіб розгорнуто на територіях Ужгородського району (44 проживання та 35 харчування), Міжгірського району (43 проживання та 21 харчування), Мукачівського району (30 проживання та 27 харчування) та м. Ужгород (25 – проживання та 19 – харчування).

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби станом на 30.05.2022 здійснено моніторинг всіх пунктів розміщення осіб, з яких 81,8 % повністю відповідають мінімальним вимогам щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб.

Також, проведено моніторинг усіх діючих пунктів, де організовано харчування для евакуйованих осіб. Керівникам та організаторам надані чіткі рекомендації забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках, для уникнення спалахів харчових отруєнь та групових захворювань.

Закарпатською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби проводяться лабораторні дослідження якості питного водопостачання та харчових продуктів на даній категорії об’єктів, досліджено станом на 30.05.2022 року 190 взірців питної води та 163 проби харчової продукції на відповідність до вимог санітарного законодавства, безпечності та якості харчових продуктів.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах