130353
10:54 27.052022

Угорська програма Hungary Helps з початку війни передала Україні близько 10 тон макаронних виробів

Життя 3195

Тонну макаронних виробів «Maria pasta» з вищих сортів пшениці передало Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді на склади Закарпатської обласної ради.

Гуманітарний вантаж учора передано у рамках програми Уряду Угорщини «Hungary Helps – Угорщина допомагає». За словами аташе із зовнішньо-економічних питань Генконсульства Угорщини в Ужгороді Александри Чізмадіі, за програмою «Угорщина допомагає» було профінансовано підприємство у селі Шаланки на Виноградівщині Берегівського району, яке з початку війни загалом виготовило близько 10 тон макаронів. Продукцію передавали по всій Україні, у тому числі й у постраждалі від бойових дій регіони. З крайньої партії, вагою близько 2 тон, окрім тони обласній раді, додатково передали 500 кілограм виробів Ужгородському національному університету, зокрема Українсько-угорському навчально-науковому інституту та 300 кілограм і медикаменти Сільськогосподарському ліцею у Мукачеві, на базі якого проживають тимчасово переселені українці. Пані Чізмадіа каже, що таким чином угорщина намагається підтримати не лише українців, які постраждали від війни, але й український бізнес.

«Ми вдячні за таку потрібну і актуальну допомогу. Облрада наразі має три напрямки, куди розподіляємо таку продукцію. Це — територіальні громади, у яких проживають наші переселені земляки, наші комунальні заклади, у яких мешкають внутрішньо-переселені особи та іншим областям, які дають запити на таку продукцію. Зокрема, схожі вантажі ми вже відправили на Чернігівщину, Харківщину та Київщину. Вся допомога чітко обліковується і всі наші партнери із-за кордону отримують звіти про її використання», — розповів Володимир Чубірко і провів для угорських гостей невеличку екскурсію складами Закарпатської облради.

Довідково

У рамках програми «Hungary Helps – Угорщина допомагає» в Україну було доправлено понад 50 вантажівок гумдопомоги. Програма працює в 7 областях України, віднедавна має офіс і у Львові та планує відкрити осередок у Києві. Волонтери програми доправляли гуманітарну допомогу і в Бучу та Запоріжжя, куди надійшло понад 24 тони вантажу.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах