130325
13:35 26.052022

На Закарпатті обстежують місця тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб в Ужгородському районі

Життя 2972

На виконання Розпорядження Закарпатської військової адміністрації від 28.04.2022 № 150 «Про моніторингові групи для моніторингу місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб», Розпорядження Ужгородської військової адміністрації Закарпатської області від 05.05.2022 № 19 «Про моніторингові групи для обстеження місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб в Ужгородському районі», з 12 травня 2022 року Ужгородською філією ДУ „Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” комісією у складі: представника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ужгородського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, представника медико-санітарної допомоги відповідної територіальної громади, на території якої проводиться обстеження Ужгородської філії ДУ «Закарпатський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводяться моніторингові обстеження місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації. Станом на 25.05.2022 року комісійно обстежено 17 пунктів тимчасового перебування осіб на території Ужгородського району, крім міста Ужгород та Перечинської громади.

На території Ужгородського району розміщено 72 пункти тимчасового перебування осіб (у місті Ужгород – 28 пунктів), в яких мешкає 4508 осіб, в тому числі 1336 дітей. Зокрема, в м. Ужгород – 3375 осіб, з них – 933 дітей.

Під час обстежень проводилась оцінка умов проживання внутрішньо переміщених осіб, які знаходяться в місцях тимчасового перебування, їх облаштування (водопостачанням та водовідведенням, станом санітарних вузлів та умивальних кімнат, умовами зберігання та поводження з побутовими відходами, проведенням дезінфекційних, дезінсекційних, дератизаційних, інших санітарних і протиепідемічних заходів), забезпечення засобами гігієни, надання домедичної та першої медичної допомоги, стану забезпечення харчуванням, водою питною тощо, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 10 березня 2022 року № 458 „Про затвердження Мінімальних вимог щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації”. Під час обстеження (моніторингу) місць тимчасового перебування, проводилися лабораторні та інструментальні дослідження, випробування, вимірювання та експертиза факторів середовища життєдіяльності. За результатами лабораторних досліджень 4 взірці питної води не відповідали вимогам ДСан ПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”. Спеціалістами Ужгородського управління підготовлено та надіслано приписи керівникам закладів та головам виконавчих комітетів територіальних громад.

Обстеження місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації на території міста Ужгород продовжуватиметься й надалі.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах