130265
20:57 25.052022

Гра "Сокіл" ("Джура") у мукачівський школі. Фото

Життя 4319

Черговий етап гри “Сокіл”(“Джура”): мукачівські школярі долали смугу перешкод 


“Сокіл” всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, яка є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів. Започаткували цю гру у школах країни, ще у 2017 році. З того часу, кожного року, діти проходять її різні етапи. Зокрема, учні загальноосвітньої школи номер-13, змагалися у техніці пішохідного та велотуризму, естафетах та спортивних конкурсах. 

“Це шкільний етап. Цього разу діти змагалися у велосипедному і туристичному напрямках. Змагання проходили між 7-8- ми та 9- 10- ми класами. В кінці року, за результатами усіх змагань, на загальноміські, висувають “рій” –  найкращих з кожної школи. Чи будуть цьогоріч проводити такі змагання, ми поки не знаємо. Але у школі провести черговий етап нам не забороняли. Нашим дітям такі заходи дуже подобаються. Тим паче перед тим у нас була стрільба”, – розповідає заступник з виховнлї роботи Оксана Шелестяк.

Куратори змагань, працівники Мукачівського центру позашкільної освіта, розповіли про користь від таких змагань на свіжому повітрі.

“Це загальношкільний день здоров’я. Все для того, аби діти росли здоровими і полюбили спорт. Насправді,  в даних умовах, дуже важко говорити про велику результативність і подальші етапи, але поки змагання такого рівня не заборонені. Нам дуже пощастило, що під час гри не було повітряної тривоги, бо тоді дітям довелося ховатися у школі!”, – зазначає Василь Шкріба. 

Загалом день вийшов насиченим і продуктивним. 
                                                 

Ірина Грабко

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах