130144
09:13 24.052022

Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді вручило подарунки переможцям творчого конкурсу

Життя 8838

Мова йде про конкурс малюнків започаткований Національним інститутом стратегічних досліджень (Угорщина) для учнів дошкільних, середніх та вищих закладів освіти Карпатського регіону. Його проводять далеко не вперше, а свої роботи для участі в конкурсі щороку надсилають кілька тисяч учасників.

«Угорський герб та прапор» – ось тема, за якою учасники готували малюнки. Кожен з них демонстрував своє бачення, як класичне, так і абстрактне. Діти Закарпаття теж щороку надсилають свої роботи до дипломатичних установ Угорщини в Ужгороді та Берегові, які й відправляють шедеври юних художників до Будапешта на розгляд комісії конкурсу.

Дипломатичне представництво Угорщини в Ужгороді вже вручило подарунки учасникам з різних куточків Закарпаття. Наразі ж свої заслужені призи отримали вихованці та викладачі Ужгородської дитячої школи мистецтв. Під час передачі нагород Наталія Громова, директор закладу, зазначила, що учні вже кілька років поспіль беруть участь у такому цікавому та творчому конкурсі. Традиційно конкурс проводять в березні, але цьогоріч, через об’єктивні причини, його перенесли на пізнійший термін.

«У школі мистецтв навчається багато талановитих дітей, тож для нас всі вони – наша гордість. Цей рік не став винятком і гарна традиція продовжилася, адже п’ять учнів і три педагоги-наставники стали переможцями художнього конкурсу. Для нас це велике свято і я приємно вражена, що ми маємо стільки дійсно талановитих дітей», – додала пані Наталія.

Консул Едіна Албертне Шімон розповіла, що конкурс з тематикою «Угорського гербу та прапора», має за мету єднати народи та громади. Так, угорський уряд 16 березня визначив Днем угорського гербу та прапора і щороку до відзначення цього свята проводять творчий конкурс. Всі переможці конкурсу отримують цінні подарунки та книги.

«Цього року до участі в конкурсі надіслали понад 2200 робіт і 50 есе з різних куточків Карпатського регіону. Велика радість для нас, що закарпатcькі діти разом зі своїми педагогами теж активно долучилися та надіслали велику кількість малюнків», – зазначила пані консул.

Крім того, Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді подарувало Ужгородській дитячій школі мистецтв комплект книг угорською мовою, які обов’язково знайдуть вдячних читачів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини