130022
17:31 22.052022

До Ужгорода прибула допомога із Австрії

Життя 2675

Продукти тривалого зберігання – макарони, борошно, рис, молоко, консерви, каву, олію, дитяче харчування, дитячий одяг та засоби гігієни, іграшки, постільну білизну, ковдри, подушки, рушники, а ще пральні машини, прасувальні дошки, мийні засоби – такий гуманітарний вантаж зібрали в австрійському місті Верфенвенг. Привезли це в Ужгород у гуманітарний центр “Совине гніздо”.

“Дружні зв’язки зав’язалися більше 20 років тому, коли мешканець містечка Верфенвенг, журналіст та письменник Герберт Гшвендтнер організував акцію допомоги постраждалому від паводку Закарпаттю, просто побачивши інформацію у ЗМІ”, – розповіла ужгородська журналістка Олена Дей, яка колись очолювала редакцію програм німецькою мовою, а зараз готує програми німецькою мовою на UА: Закарпаття і завдяки якій привезли вчора в Ужгород допомогу.

Містечко Верфенвенг (земля Зальцбург) – дуже гарний лижний курорт, креативна та сучасна громада, мером якої з 1986 року є Петер Брандауер. До слова, у 2010 році на місцевому музичному фестивалі у Верфенвенгу з успіхом виступав наш фольклорний ансамбль «Ужгород».

З ініціативи мера громада Верфенвенга зібрала пожертв на 10 тисяч євро, допомогу напередодні привезли особисто Петер Брандауер, його друзі та знайомі на двох мікроавтобусах та одній вантажівці.

Ужгородська міська рада щиро дякує австрійським друзям за підтримку та допомогу, яку спрямують вимушеним переселенцям.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах