130012
09:28 22.052022

Допомога від благодійників із Італії прибула до Ужгорода

Життя 2617

Гуманітарну допомогу передали учора в ужгородську міську поліклініку благодійники з Італії.

Як розповіла лікарка, онколог-мамолог поліклініки Рімма Конар, завдяки якій італійські благодійники привозять допомогу, доктор Мікеле Альзетта особисто приїхав вже втретє, але речі, іншу допомогу передають постійно. Організовують допомогу у співпраці з асоціацією “Мальве Україна” та волонтерською організацією з регіону Фріулі-Венеція-Джулія. Перші два вантажі переважно розподілили на Харків, Маріуполь, частину залишили в Ужгороді – передали у місця компактного проживання переселенців.

Із проханнями до італійських колег як член Міжнародної асоціації лікарів SFULTS із переліком того, що найбільше потрібно, звертається пані Рімма. Своєю чергою в Італії організовують різні заходи на підтримку України – концерти, виставки, і таким чином збирають пожертви. Крім медикаментів, які здебільшого привозять, доправляють і харчі, речі, засоби гігієни та передають вимушеним переселенцям, які зараз живуть в Ужгороді.

Нинішня допомога – переважно дороговартісні препарати для онкологічних хворих. Це дуже важливо, зважаючи на те, що якщо хворий на онкологію міняє протокол лікування, то є ризик рецидиву захворювання. Привезли також антибіотики, кардіологічні препарати – всі ліки передали керівниці поліклініки Мирославі Брецко.

Із благодійниками сьогодні зустрівся міський голова Ужгорода, на зустрічі була присутня і начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій, депутатка міської ради Вікторія Тарахонич. Богдан Євстафійович подякував Мікеле Альзетта, його колегам та співвітчизникам за підтримку України і гуманітарну допомогу переселенцям, вручив подяки Ужгородської міської ради.

Про це відповідає відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини