129989
17:50 21.052022

Ужгородські кардіологи отримали медичне обладнання від колег з Угорщини

Життя 3712

За сприяння професора Шандора Болдіжара та доцента Олександра Рішка Угорське товариство кардіологів передало медичному факультету УжНУ два дефібрилятори, 7 електрокардіографів, 35 коронарних стентів, ліки та дезінфікувальні засоби. Медичне обладнання сприятиме ефективній діагностиці, лікуванню та навчальному процесу в кардіологічному відділенні Ужгородської центральної міської клінічної лікарні й Закарпатському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії.

За словами куратора кардіологічного відділення Ужгородської ЦМКЛ Олександра Рішка, закарпатські лікарі вже багато років підтримують тісні та плідні зв’язки з Угорським товариством кардіологів, яке негайно долучилося до вирішення проблем, пов’язаних із війною. «Не тільки моральною підтримкою, але й матеріальною, адже була надана допомога на загальну суму в кілька мільйонів форинтів. Зокрема кардіологічне відділення Ужгородської міської лікарні отримало сучасний якісний дефібрилятор та кілька електрокардіографів. Це значною мірою допоможе в діагностиці й лікуванні пацієнтів, а також у навчанні студентів», – наголосив пан Рішко.

Отримане обладнання має важливе значення, оскільки дозволяє швидко оцінити стан серцево-судинної системи й відіграє важливу роль у наданні невідкладної допомоги пацієнтам із небезпечними для життя ускладненнями.

Слід зазначити, що угорські кардіологи не вперше допомагають закарпатським колегам.

«Угорське товариство кардіологів перерахувало благодійному фонду п’ять мільйонів форинтів. За ці кошти ми зможемо купити необхідні прилади, зокрема кардіомонітори. Тож дуже вдячні за це», – наголосила старша ординаторка блоку інтенсивної терапії кардіологічного відділення Ужгородської ЦМКЛ Паула Сюч.

Як повідомила лікарка УЗД кардіологічного відділення Ужгородської міської лікарні Жужанна Феделеш, цього року товариство кардіологів звільнило лікарів від оплати щорічних членських внесків. «Це дало можливість перерахувати суму в п’ять тисяч гривень на підтримку Збройних сил України», – підкреслила вона.

TV21 Ungvár/CsA, Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах