129920
14:08 20.052022

Закарпатський угорський інститут отримав акредитацію магістерських ступенів

Життя 3575

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) надало Закарпатському угорському інституту ім. Ференца Ракоці ІІ акредитацію магістерських ступенів за спеціальностями «Англійська мова та література», «Математика» і «Початкова освіта» на максимальний термін – п’ять років.

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти – це незалежна група експертів, яка має право оцінювати освітні програми та якість освіти у вишах України. Процес акредитації включає перевірку документів, що стосуються діяльності вищих навчальних закладів, а також виїзд до вузу спеціальної комісії. Під час візиту визнані фахівці національного рівня зустрілися з керівниками інституту, представниками його структурних підрозділів, викладачами та студентами.

«Комісія визнала, що система забезпечення якості освіти інституту відповідає стандартам, що наша матеріальна база та викладачі відповідають усім вимогам, навчальні програми є сучасними й забезпечують надання студентам конкурентоспроможної освіти. Отримана акредитація, безумовно, є визнанням професійної роботи інституту», – каже ректор Іштван Черничко.

Варто зазначити, що з урахуванням усіх рівнів освіти, які надає виш, на сьогодні в закладі навчається понад тисячу студентів.

«Найбільш популярні дисципліни – англійська мова і література, облік та аудит і туризм. Але дедалі популярнішою спеціальністю стає також угорська мова і література, на яку вступає багато абітурієнтів», – повідомив Іштван Черничко. Ректор додав, що наразі у виші немає незатребуваних дисциплін. «Хочу скористатися нагодою й повідомити, що ми оголосили вступну кампанію і запрошуємо на навчання. Усі спеціальності мають відповідну акредитацію, наш інститут отримав і міжнародну акредитацію. Вважаю, що в цьому плані ми унікальні в Україні», – акцентував керівник вишу.

У Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ навчання на стаціонарі за всіма напрямами безкоштовне, що є унікальним для України. Завдяки підтримці уряду Угорщини протягом останніх років вуз став одним із найбільш сучасних закладів вищої освіти регіону. У берегівському інституті постійно покращуються умови викладання, навчання та проведення досліджень, що відображається на ефективності й результативності наукової роботи.

TV21 Ungvár/CsA, Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини