129786
09:00 19.052022

В Ужгороді відбулася зустріч із представниками Посольства Австрії в Україні

Життя 3516

Міський голова Ужгорода зустрівся учора із Послом, головою кризової групи Посольства Австрії в Україні Флоріаном Раунігом.

У зустрічі також взяли участь перший секретар Посольства Австрії в Україні Соня Шраген, аташе Посольства Австрії в Україні Філіп Ергольд, заступник міського голови Василь Пинзеник, заступниця начальника управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради, начальниця відділу міжнародного співробітництва Вікторія Білас.

Пан Флоріан Рауніг розповів, що Посольство Австрії в Україні відновило свою роботу у Києві, разом із тим прийнято рішення, що продовжуватимуть роботу і в Ужгороді, офіс працюватиме на вулиці Минайській. «Ужгород – одне із найгарніших міст, яке ми бачили, нам тут дуже подобається і добре працюється. Ми солідарні з Україною, Австрія постійно надсилає допомогу. Сподіваємося на швидке закінчення війни і відновлення України», – сказав, зокрема, пан Посол.

Міський голова Богдан Андріїв подякував за підтримку Австрією України на міжнародному рівні та за допомогу українцям, які постраждали від російської агресії. Запевнив у повному сприянні місії у діяльності, яку здійснюватимуть в Ужгороді. Богдан Євстафійович додав, що якраз мав зустріч із представниками ужгородського Червоного Хреста, котрі розповіли про велику гуманітарну допомогу, яку надає австрійський Червоний Хрест. Також розповів про те, що Ужгород має побратимські відносини із містами у багатьох країнах світу і було б дуже добре, якби місто-побратим було і в Австрії – щоб співпрацювати у галузях культури, освіти, медицини тощо.

Під час зустрічі обговорили проблематику та ситуацію із вимушеними переселенцями, пан Посол відзначив велику організаційну роботу Ужгородської міської ради. На завершення сторони домовилися про постійну комунікацію та подальшу співпрацю.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах