129668
14:54 17.052022

В Ужгороді замість радянської символіки з’явиться патріотичний мурал

Життя 5885

Дерусифікація в обласному центрі Закарпаття триває. Вслід за демонтуванням пам’ятників та перейменуванням вулиць, в Ужгороді беруться до комуністичних муралів. Один із них розміщений на фасаді багатоповерхівки, що над торговим центром «Білочка» на Проспекті Свободи.

Громадськість неодноразово звертала увагу влади на те, що місто вже давно пора очистити від наслідків комуністичної ідеології. Нещодавно на цей мурал поскаржився на своїй сторінці у Facebook речник Патрульної поліції в Закарпатській області Ернест Завадський.

– На щастя, представники міської влади досить оперативно відреагували на мій пост. Тож нині розпочалися підготовчі роботи, вже встановили риштування, аби нарешті цієї совдепівської символіки в місті не було. Замість неї з’явиться гарний патріотичний мурал. Якщо все буде добре, то приблизно через місяць він буде готовий, – розповів Ернест Завадський.

За попередньою інформацією, мурал намалює художниця Анастасія Худакова, котра через російську агресію була змушена покинути Харків і наразі перебуває на Закарпатті. З легкої руки художниці у Виноградові вже з’явилося кілька патріотичних муралів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах