129611
15:43 16.052022

В Ужгороді протягом двох тижнів можна пройти обстеження у мобільному рентгенкабінеті

Життя 3053

Понад три десятки людей скористалися послугами мобільного рентгенкабінету в Ужгороді протягом першої години його роботи. Цифрову діагностику легень протягом цього тижня, 16–20 травня, як ми повідомляли, вимушені переселенці, а також ужгородці можуть зробити із 9:00 до 14:00 біля спортивного комплексу «Юність». Зініціювало проведення безкоштовного профілактичного огляду за допомогою сучасного мобільного рентгенкабінету управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради, враховуючи рішення міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Лікарі зазначили, що люди активно підходять, цікавляться, переважно це переселенці, які проживають у «Юності» та школах поруч, з ними проводять роз’яснювальну роботу, розповідають про легеневі хвороби, важливість профілактичних оглядів для запобігання захворюванням. Чергує біля рентгенкабінету і міський фтизіатр Вікторія Берестовська.

Нагадуємо: сучасний мобільний рентгенкабінет, який надав Центр легеневих хвороб, працюватиме і наступного тижня – 23–27 травня – біля гуртожитків УжНУ №1,2,3 (Митна 27, Студентська набережна, 4) із 09:00 до 14:00. Запрошуємо всіх охочих пройти обстеження для профілактики легеневих хвороб. При собі потрібно мати документ, який посвідчує особу.

Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах