129253
09:23 10.052022

Вершини гір Рахівщини ще вкриті снігом, а в місті вже розпустились сакури

Життя 6489

Сакура — відомий символ Японії та японської культури. Японці здавна шанують цю рослину. З часів Мейдзі зображення сакури містяться на головних уборах учнів і військових, як показник рангу. В наш час використовується на гербах поліції та сил самооборони Японії. Крім того, сакура — традиційний символ жіночої молодості та краси.

Весняне цвітіння сакури в Японії за урочистістю можна прирівняти до національного свята. Згідно з географічним розташуванням ця подія неодночасна, офіційно вважається що цвіте вона з березня по квітень.

На Закарпаття квітучі сакури є в Ужгороді, Мукачеві, Хусті. Сакура вона теплолюбне дерево. Та не зважаючи що на горах Рахівщини ще снів, у самому місті вже розцвіли сакури. Отже, до переліку “сакурових” міст зараз можна сміливо додавати й Рахів.

Тоді, коли у рівнинній частині Закарпаття рожеві красуні вже майже відцвіли, у Рахові японська вишня лише розпустилася ніжним рожевим цвітом.

В японській культурі, на батьківщині цього вишуканого дерева, сакуру асоціюють із хмарами, оскільки вона цвіте китицями, по кілька бутонів одночасно. Крім того, цей вид вишні згадується у віршованих та прозаїчних творах, широко використовується в орнаментах.

Завдяки неповторній красі квітів та невибагливості дерева, її широко використовують для озеленення міст. Так, крім старих дерев в центральній частині Рахова кілька років тому було висаджено сакурову алею по набережній, де дерева вже укріпилися й рясно квітнуть.

Зараз місцеві жителі дуже радіють, та тішаться цим красуням.

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини