129142
10:29 7.052022

Комендантська година на 9 травня: які обмеження запровадили по областях України?

Життя 34610

 З наближенням 9 травня, яке є для росії однією з найважливіших військових дат, всіх українців закликають бути обачними та не ігнорувати сигнали тривоги через ймовірні атаки окупантів. У регіонах на цей період запровадили різні обмеження. Розповідаємо, які саме, пише hromadske.

У Києві та Київській області на 8-9 травня військове командування поки не планує вводити подовжену комендантську годину. Масові заходи на ці дні в Києві також не планують — під час воєнного стану вони заборонені. Утім, якщо хтось захоче піти покласти квіти, це можна зробити в приватному порядку.

Громадян просять не влаштовувати масових гулянь у ці дні та не відпочивати на природі великими компаніями: у Києві та передмісті заборонено відвідувати ліси й лісопаркові зони. Також на 8-9 травня у місті буде посилене патрулювання та охорона громадського порядку.

Що в інших областях?

  • Запоріжжя: вводять подовжену комендантську годину, яка триватиме з 19:00 8 травня до 05:00 10 травня.
  • Одеська область: комендантську годину запроваджують з 22:00 8 травня до 5:00 10 травня.
  • Івано-Франківськ: мешканців просять упродовж 7-9 травня залишатися вдома або ж виїхати за місто через загрозу ракетних ударів з боку росії.
  • Львівська область: комендантська година триватиме, як і раніше, з 23:00 до 05:00. Масові події на Львівщині упродовж 7-9 травня не плануються.
  • Рівненська область: комендантська година триватиме з 23:00 до 5:00 (зміни вступають в дію з 10 травня).
  • Полтавська область: 7-9 травня комендантська година триватиме з 21:00 до 07:00. Офіційні заходи не плануються, але доступ до пам’ятників та меморіалів Другій світовій війні буде відкритий.
  • Тернопільська область: заборона на проведення масових заходів, мітингів, зборів та демонстрацій без погодження з військовою адміністрацією та виключно з дотриманням заходів правового режиму воєнного стану з 7 травня включно
  • Закарпатська область: людей просять утриматися від проведення масових заходів з нагоди пам’ятних дат та уникати скупчень людей. 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах