129112
15:15 6.052022

Купи книгу чи картину – підтримай 128-му закарпатську бригаду

Життя 6282

Поповнити власну бібліотеку і тим самим допомогти бійцям 128-ої гірсько-штурмової бригади можна відтепер в Ужгороді.

Днями в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая презентували виставку-продаж книг закарпатських літераторів та журналістів. Близько шести видавництв краю представили видані ними книги. Також в музеї представлені понад півсотні полотен, які можна придбати і тим самим долучитися до збору коштів нашим військовим.

– Життя коротке, а мистецтво вічне. Підтвердженням цьому є виставка образотворчого мистецтва та книг. Закарпаття здавна має величні книги, скажімо Королівське Євангеліє, потужних авторів, школу графіки і видання, котрі як із літературного, так і з художнього погляду є справжнім мистецтвом. Тому з’явилася ідея, у цей складний час, зробити цю виставку закарпатської книги для переселенців, для всіх тих, які забезпечує надійний тил держави, аби тим самим підтримати наших бійців, – розповів заступник голови обласної організації Національної спілки України Василь Густі. Відтак, він зауважив, що багато видань буде передано на фронт та подаровано військовим, які знаходяться на лікуванні у медичних закладах.

Загалом закарпатські літератори радо підтримали цю ініціативу і одразу запропонували свої видання для виставки-продажу. Запропоновані книжки – це ті, які вийшли у світ за кошти авторів, або меценатів.

Аби отримати книгу, її можна купити, або показати квитанцію про переказ коштів на Збройні Сили України. Тож якщо ви хочете познайомитися ближче із закарпатською літературою і зробити добру справу, ласкаво просимо у музеї ім. Й. Бокшая.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
ФК «Хуст» продовжує свою переможну серію
13:59
У Рахові затримали зловмисника, який організував для військовозобов’язаних канал незаконного перетину держкордону
13:40
БК «Ужгород»: дві звитяги та одна поразка
13:28
Загоряння двох надвірних споруд ліквідували мукачівські рятувальники
12:53
Прикутий до візка харків’янин на Закарпатті почав вишивати ікони та рушники
12:34
Юна журналістка з Мукачева - призерка Всеукраїнського конкурсу
11:55
На Ужгородщиі піротехніки знищили ручну гранату
11:33
Незаконне будівництво на комунальній землі у Сваляві: прокуратура через суд хоче скасувати право приватної власності на нерухомість
11:10
Всі новини