129089
15:33 6.052022

Закарпатський угорський інститут отримав акредитацію міжнародного рівня на п’ять років

Життя 3349

Улітку 2021 року Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці ІІ подав заявку до Комітету з питань акредитації закладів вищої освіти Угорщини. Відтак, успішно пройшовши необхідну процедуру оцінювання та атестації, берегівський виш отримав акредитацію міжнародного рівня на п’ять років.

Оновлена система вищої освіти Угорщини приділяє значну увагу розвитку вищої освіти в прикордонні та підвищенню її конкурентоспроможності. Міжнародна акредитація Закарпатського угорського інститут відіграє в цьому ключову роль.

Документ про підтвердження акредитації ректору інституту Іштвану Черничку та президентці вишу Ілдико Орос у Будапешті вручили заступник держсекретаря з питань вищої освіти міністерства інновацій і технології Угорщини Балаж Ганко й голова Комітету з питань акредитації закладів вищої освіти Угорщини Валерія Чейпе.

Процес акредитації здійснювався за європейськими стандартами оцінювання того, як певний вищий навчальний заклад забезпечує якість освіти та вдосконалення роботи викладачів і як представляє інтереси студентів під час навчання.

«Акредитація Закарпатського угорського інституту – це свято для угорської системи вищої освіти та важливий крок уперед для системи вищої освіти Закарпаття й прикордоння Угорщини загалом», – підкреслив на церемонії вручення заступник держсекретаря Балаж Ганко.

Він також зазначив, що закарпатський виш активно долучається до надання допомоги вимушеним переселенцям.

Валерія Чейпе, у свою чергу, наголосила, що Комітет з питань акредитації закладів вищої освіти Угорщини здійснив транскордонну акредитацію вперше.

«Таке визнання надасть значної сили викладачам та студентам інституту, адже цей історичний крок відбувається в історичні часи», – наголосила президентка інституту Ілдико Орос.

Ректор Закарпатського угорського інституту Іштван Черничко під час свого виступу повідомив, що наше життя 72 дні тому радикально змінилося і в цьому зміненому світі Угорщина є точкою опори. «Ми знали, що завжди можемо розраховувати на уряд Угорщини, і вчергове в цьому пересвідчилися, безпосередньо відчули, і це, безумовно, посилює відчуття єдності», – наголосив ректор.

«Ми взялися за цю процедуру, тому що й для нас самих важливо «подивитися в дзеркало», побачити, де ми знаходимося з точки зору забезпечення якості освіти, яке місце займаємо порівняно з європейської вищою освітою та чи відповідаємо вимогам вищої освіти ХХІ століття», – зазначив Іштван Черничко.

Акредитація міжнародного рівня вищого навчального закладу діятиме протягом п’яти років, після чого процедуру необхідно повторити.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини