129039
14:53 5.052022

У Перечині діти-переселенці створюють чудові поробки

Життя 6614

Восени торік у Перечині при комунальному закладі «Центр культури і дозвілля» Перечинської міської ради створили любительське об’єднання «Творча майстерня для дітей «Скриня». Учасниками стало 12 дівчат, школярок 3-6 класів. Керівник Тетяна Кречко займалася з ними рукоділлям: робили ляльки-мотанки, різні листівки, поробки на новорічно-різдвяну тематику. «Майстерня була сугубо для дівчат, які люблять робити щось гарне своїми руками. Це хороший спосіб заняти себе ще чимось, крім ґаджетів», – пояснила пані Тетяна.

З початку березня учасниками майстерні стали діти-переселенці, які зі своїми матерями, рідними знайшли тимчасовий прихисток у Перечинській громаді.

Кореспондентка «Карпатського об’єктива» побувала на занятті майстерні третього травня. Побачила творчий процес, поспілкувалася з керівником та юними рукодільниками. До речі, серед любителів рукоділля є не тільки дівчата, а і хлопці. Цього дня діти виготовляли морозиво у ріжку з бісеру.

– Сьогодні у нас бісероплетіння. Робимо морозиво в ріжку. Поробка може бути декором для брелка або як сережка чи брошка, – каже Тетяна Богданівна. – Дівчата попросили попрацювати із бісером. Я купила бісер, леску (волосінь, нитка для бісеру). Підручні матеріали поставила на стіл, пояснюю що і як робити, кожна дитина обирає колір намистинок на свій смак. Як бачите, бісеру багато скрізь – і на столі, і на підлозі. Всі зрозуміли, що дрібненькі намистинки бісеру – це ще та мороку. Але діти раді, що своїми руками зробили морозиво. Вироби забирають додому.

Десятирічна Кіра з Харкова зробила два морозива: для себе і мами. Для одного обрала кольори українського стягу – жовті і сині, а для другого – улюблений дитячий рожевий. Каже, що заняття їй дуже сподобалося. Любить смакувати морозивом, улюблене – шоколадне і полуничне.

Богдана з Кривого Рогу також матиме власний виріб з бісеру.

Двійня Даня і Даша із Гайсина, що на Вінниччині, дуже старалися завершити роботу до приходу мами.

Аня з Харкова відтепер матиме брошку у вигляді морозива у ріжку.

– Тетяно Богданівно, розкажіть про діяльність майстерні в умовах воєнного стану.

Коли в Україні почалася війна, звісно, батьки дітей не відпускали. У нашому Центрі культури і дозвілля створили Центр гуманітарної допомоги. До нас почали звертатися батьки дітей, які приїхали із зони бойових дій. У вайбері маємо групу для діток Перечинської ТГ. Мами-переселенці там зареєстровані, ми пропонуємо їм послуги для дітей. Ми – це ще і Перечинська школа мистецтв, і студія музичного розвитку «Карамелька». Спільно організовували і проводили концерти творчої підтримки, різні майстер-класи.

Перший майстер-клас провели 6 березня. До 8 Березня робили листівку в техніці скрапбукінг. Потім була мотанка-ангел, мотанка-кролик, писанки воском, ліпили із пластиліну. Заняття проводимо щотижня, урізноманітнюємо, щоб дітям було цікаво.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах