128870
09:00 3.052022

Лісівники Рахівщини розпочали весняну лісокільтурну компанію

Життя 3005

З вірою в перемогу України та думкою про добробут майбутніх поколінь у лісовому фонді ДП «Ясінянське ЛМГ» розпочалася весняна лісокультурна кампанія.

Слідуючи фундаментальним законам циклічності природних процесів з початком сприятливого періоду у Ясінянському ЛМГ розпочато роботу із лісовідновлення. У зв’язку із специфічними гірськими природно-кліматичними умовами розташування лісової території щорічна весняна лісокультурна кампанія тут розпочинається дещо пізніше чим у більшості лісових господарств України. Основною метою лісокультурної кампанії є своєчасне якісне та ефективне відновлення лісів на площах, де раніше проводилися лісозаготівельні роботи.

Відновлення лісових площ здійснюється на основі проекту створення лісових культур, у відповідності до якого в 2022 році на території лісового фонду підприємства планується заліснити 98,4 га. площ шляхом посадки лісових культур, ще 63,6 га шляхом природного поновлення. Сумарно для потреб лісовідновлення буде використано 514,2 тис штук посадкового матеріалу стандартних сіянців і саджанців основних лісоутворюючих порід.

Для відтворення лісів використовується садивний матеріал вирощений у власних розсадниках підприємства в грунтово-кліматичних умовах, що відповідають умовам лісокультурної площі. Садіння лісових культур проводять у строки, що забезпечують їх високу приживлюваність і збереженість.

Для проведення лісокультурних і лісогосподарських робіт підприємством залучено тимчасових робітників, які допомагають лісівникам своєчасно відновлювати ліси, -розповіли працівники Ясінянське ЛМГ

Новим лісам бути!

Вільній та незалежній Україні бути!

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах