128794
12:05 1.052022

Угорський держсекретар зустрівся на Закарпатті з керівниками благодійних організацій

Життя 3914

Трістан Азбей, державний секретар Угорщини, відповідальний за реалізацію програми гуманітарної допомоги «Hungary Helps» («Угорщина допомагає») під час візиту на Закарпаття у Берегові відвідав дияконію реформатської церкви та офіси Баптистської служби допомоги й Екуменічної служби допомоги.

«Закарпаття – тил, область відіграє ключову роль, щоби гуманітарна криза в країні не переросла в гуманітарну катастрофу. Під час візиту ми переконалися, що діяльність угорського уряду та інших угорських благодійних організацій вкрай важлива для того, щоби місцеві громади, які й самі борються з труднощами, могли забезпечити вимушених переселенців, котрі прибувають в область», – повідомив держсекретар в інтерв’ю журналістам.

За його словами, окрім забезпечення сотень тисяч людей, які покинули свої домівки, допомоги потребують і місцеві мешканці, які залишилися на Закарпатті. У цьому допомагають благодійні організації та волонтери.

«Моральний обов’язок Угорщини – підтримувати роботу цих благодійних організацій, їхня робота поширюється не лише на допомогу мешканців області», – підкреслив держсекретар.

Перед візитом у Берегово Трістан Азбей відвідав угорськомовну школу в селі Гать, де зараз розміщені вимушені переселенці. Програма «Споживок», яку реалізовує Hungary Helps, у рамках якої готують гарячу їжу для переселенців, діє і тут.

Відтак держсекретар відвідав і Закарпатський угорський інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, де зустрівся з керівниками вишу та вимушеними переселенцями, котрі розміщені у гуртожитках інституту. Наразі тут живе 233 особи, які також отримують обіди в рамках акції «Споживок» гуманітарної програми «Hungary Helps» («Угорщина допомагає»).

Наприкінці дня держсекретар відвідав дияконічний центр Закарпатської реформатської церкви та офіси Баптистської служби допомоги й Екуменічної служби допомоги. Високопосадовець поспілкувався з керівниками благодійних організацій, котрі поінформували про втілену роботу. Він також оглянув склади організацій та зустрівся із родинами вимушених переселенців.

Держсекретар також повідомив, що уряд Угорщини підтримає продовження програми «Споживок» на суму 200 мільйонів форинтів, 120 мільйонів виділить на підтримку інших благодійних програм.

VE/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах