128789
17:53 30.042022

У Берегівській територіальній громаді незабаром запрацює система електронних карток для надання соціальної допомоги

Життя 3962

Адміністрація Берегівської територіальної громади отримала від розробників комп’ютерну програму, яку створили для прозорого та справедливого розподілу гуманітарної допомоги серед малозабезпечених родин та вимушених переселенців.

Пілотний проєкт «Соціальна картка» Берегівської громади днями представили учасникам процесу роздачі товарів. Шляхом використання пластикової картки буде створена база даних тих, хто звертається за допомогою, їхня реєстрація та фіксація потреб. Строк дії соціальної картки – три місяці, після чого її потрібно буде оновити.

Голова Берегівської територіальної громади Золтан Бабяк ознайомив з перевагами цієї системи й очільників сусідніх громад. «Для нас важливо, щоб наші колеги створили прозору систему розподілу гуманітарної допомоги та зробили її максимально справедливою. Війна може тривати ще довго, тому ми повинні забезпечити прозорість, справедливість та сталість», – наголосив Золтан Бабяк.

Ініціювала запровадження електронної системи соціальних карток для розподілу гуманітарних товарів Берегівська районна організація Мальтійської служби допомоги.

«Берегівська районна організація Мальтійської служби з самого початку виступила з ініціативою запровадження системи соціальних карток у краї, адже кількість гуманітарної допомоги вичерпна і не можна дозволити, щоб хтось отримував її в кількох місцях, а хтось узагалі не мав до неї доступу. Саме тому важлива ця система», – пояснив голова організації Янош Макук. «Я радий, що голова Берегівської територіальної громади підтримав цю ініціативу і взявся за реалізацію проєкту. Дуже важливо, що до системи долучаться кілька організацій, адже так ми зможемо допомагати одне одному в роботі», – додав він.

У презентації взяв участь і голова Пийтерфолвівської територіальної громади Йосип Оросі, який повідомив, що вони теж прагнуть скористатися згаданою ініціативою.

«Ми розуміємо, що завдяки цій системі розподіл гуманітарної допомоги серед переселенців буде прозорим і це полегшить нашу роботу. Наразі виникає питання стосовно її застосування для надання допомоги місцевому населенню. Для цього треба буде долучити до системи благодійні та церковні організації, адже ми маємо право надавати підтримку лише вимушеним переселенцям. Сподіваюся, нам вдасться домовитися з організаціями», – зазначив Йосип Оросі.

Золтан Бабяк повідомив, що програму безкоштовно нададуть для використання й іншим територіальним громадам, але для цього їм треба буде ще замовити пластикові картки та апарати для їхнього зчитування. «На мій погляд, можна залучити до цієї роботи Асоціацію «Об’єднання прикордонних органів самоврядування Закарпаття». Спільно з керівництвом організації шукати джерела фінансування. Ми вже готуємо працівників нашої адміністрації для роздачі карток, а також вивчаємо плюси та мінуси цієї системи», – зазначив Золтан Бабяк.

Кожна родина, яка мешкає на території Берегівської територіальної громади, зможе отримати таку соціальну картку. Їхня роздача почнеться найближчим часом.

TV21 Ungvár/CsA, Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини