128768
22:07 29.042022

В рамках програми «Угорщина допомагає» Мукачівській греко-католицькій єпархії подарували мікроавтобус. Відео

Життя 42405

За ініціативи уповноваженого з питань розвитку та співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаттям, Іштвана Грежі, на Закарпатті розпочато організацію низки нових проєктів щодо надання допомоги вимушеним переселенцям.

Дана місія здійснюється в рамках гуманітарної програми уряду Угорщини «Hungary Helps» («Угорщина допомагає») через ТзОВ «Террареклам». Завдяки підтримці Угорщини ТзОВ «Террареклам» розробила та започаткувала у Закарпатті низку програм.  

Так, у програму «Споживок» залучено сім підприємців-рестораторів, збережено 72 робочих місць, роздано 55 тисяч порцій теплої їжі у 24 населених пунктах. Щодо програми «Питна вода», то 34 тисячі пляшок (1,5 л) води передано до двох ОВА України і 55 тисяч пляшок, в рамках програми «Споживок»,  для забезпечення переселенців. У програмах «Соціальний хліб» та «Макаронні вироби» закуплено 25 тонн борошна і 5 тонн макаронних виробів.

Усі програми мають подвійну мету: перша – це гуманітарна місія, тобто допомога вимушеним переселенцям на території Закарпаття, друга –підтримка підприємств та збереження робочих місць.

І зараз, в рамках програми «Угорщина допомагає» Мукачівській греко-католицькій єпархії передано мікроавтобус, який використовуватимуть для забезпечення потреб вимушених переселенців. Урочисто передав транспортний засіб Трістан Азбей, держсекретар Угорщини, відповідальний за реалізацію програми гуманітарної  допомоги «Hungary Helps».

«Я з величезним співчуттям слухав історії про те, як зараз живуть вимушені переселенці, особливо хворі та літні люди. Тому уряд Угорщини підтримує важливу місію Мукачівської греко-католицької єпархії, яка щодня допомагає людям, що опинилися у скрутній ситуації. Ми щиро вдячні та високо цінуємо вклад священнослужителів у такий складний час. Хай Бог вас благословить!», – наголосив держсекретар.

Крім того, Трістан Азбей розповів, що в рамках програми «Угорщина допомагає» до України було направлено гуманітарну допомогу на понад 2 млрд форинтів. Також Угорщина підтримала реалізацію численних програм для внутрішніх вимушених переселенців, які оселилися на Закарпатті.

Важливо, що в рамках «Hungary Helps» започатковують ще два напрямки – забезпечення продуктами харчування українців, що постраждали від війни та надання великої партії медичних препаратів на сотні мільйонів форинтів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини