128515
15:22 26.042022

У селищі Ясіня що на Рахівщині з нагоди 36-річниці вибуху на ЧАЕС відбулося вшанування пам’яті загиблих

Життя 3502

36 років тому, у ніч 26 квітня 1986-го року під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю та проникали у воду.

Трагедія Чорнобильської електростанції продовжується і сьогодні. Вона забрала багато життів протягом 36-ти років і продовжує забирати їх сьогодні. Людський фактор відіграв величезну роль у цій трагедії, тому ми повинні пам’ятати, що “мирний атом” залежить від нас.

Кожен повинен пам’ятати, що від кожного його кроку і кожної його дії може залежати не тільки його життя, а ще й життя тих, хто поруч, «життя країни”.

Сьогодні, 26 квітня, в селищі Ясіня відбулося вшанування пам’яті загиблих внаслідок вибуху на Чорнобильській електростанції біля Меморіалу Ліквідаторам, які перемогли вогонь Чорнобиля, що розташований в парку по вулиці Борканюка.

У церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку взяли участь керівництво Ясінянської громади та Рятувальники Державного пожежно-рятувального посту смт Ясіня.

“Пам’ятаємо про радіаційну трагедію на нашій землі! Вшануємо подвиг ліквідаторів! Не допустимо нової катастрофи, спричиненою російським агресором». Слава Україні!”, – зазначив голова Ясінянської територіальної громади Андрій Делятинчук.

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах