128230
12:15 21.042022

Угорська допомога українським чотирилапим

Життя 2699

Після початку війни в Україні низка організацій захисту тварин долучилася до надання допомоги бездомним тваринам по всій країні. Не залишилася осторонь і профспілка захисників тварин Угорщини (Magyar Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége). Організація щотижня доставляє на Закарпаття кілька тонн кормів для покинутих чотирилапих.

На Закарпатті угорські захисники тварин співпрацюють із волонтерською організацією «Барбос» в Ужгороді, яка займається безпритульними тваринами. Керівниця притулку «Барбос» Ірина Азізян після початку війни допомагає доставляти корм для притулків по Україні, від Сум до Одеси. За приблизною оцінкою пані Ірини, досі по всій країни роздали 94 тонни корму для тварин.

В Ужгород доставляють корм і зі Словаччини, і з Чехії, але найбільше – з Угорщини. Засновник Спеціальної команди порятунку тварин (Speciális Állatmentő Egység) Ендре Кодолані з початку війни регулярно доставляє корми в прикордонну область. Каже, для нього важливо не лише вивантажити привезене на якомусь складі, але й отримати фідбек, куди все необхідне потрапляє.

«Російські війська нещодавно вийшли з міста Суми. Нещодавно ми отримали звідти відео, на якому засновниця місцевого притулку для тварин плаче перед великою купою корму для тварин. Протягом кількох тижнів вони не мали кормів і думали, що всі тварини в притулку помруть».

В ужгородському притулку «Барбос» наразі прихистили багато собак, яких покинули господарі, остерігаючись вивозити за кордон. Хоча європейські країни дозволяють в’їзд українським біженцям із домашніми улюбленцями, котрі безкоштовно отримують за кордоном необхідні чіпи та щеплення.

Джерело: euronews

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини