128143
12:15 20.042022

Закарпатці отримали з Угорщини посівний матеріал

Життя 2832

Угорська реформатська служба допомоги доставила закарпатцям насіння на загальну суму 38 мільйонів форинтів. Гуманітарний вантаж у 12 мікроавтобусах привезли в область 19 квітня і в Берегові передали представникам Закарпатської реформатської церкви.

За словами директора Угорської реформатської служби допомоги Мартона Югаса, нещодавно до них звернувся єпископ Закарпатської реформатської церкви з проханням за можливості привезти краянам насіння для посадки на городах. Відтак в область доставили 10 тисяч пакунків з насінням, цибулю та картоплю. Це забезпечить посадковим матеріалом 10 тисяч домогосподарств. Пакунки містять 22 види насіння овочів, а як сюрприз також і квітів. Мартон Югас додав, що цю акцію вдалося здійснити за підтримки двох донорів. Зокрема Благодійний фонд Угорської реформатської служби допомоги закупив в Угорщині насіння на загальну суму 20 мільйонів форинтів, а нідерландська організація Stichting Kinderen in Nood виділила на реалізацію згаданої ініціативи 18 мільйонів форинтів. Гуманітарний вантаж у Берегово на мікроавтобусах доставили волонтери з різних регіонів Угорщини.

Директор Угорської реформатської служби допомоги підкреслив: «Ми підтримуємо бажання жити. Наша акція отримала назву «Насіння надії». Ми маємо надію, що поки це насіння проросте, війна вже закінчиться. Розуміємо, що на країну очікують серйозні економічні труднощі, навіть якщо сторони укладуть мирний договір уже сьогодні. Ці труднощі, можливий дефіцит продовольства ми намагаємося хоча б трішки пом’якшити відповідно до наших можливостей».

Єпископ Закарпатської реформатської церкви Шандор Зан Фабіан наголосив: «Наш людський обов’язок і відповідальність – піклуватися про життя, про виживання. У мене виникла ідея, щоб мешканці наразі найбільш мирної області України, Закарпаття, які залишаються в краї, у кого є городи, взяли на себе певну місію, щоб сіяли не лише для себе, а так, щоб вистачило й іншим. Ті люди, на батьківщині, на землях, на городах яких зараз ходять танки, не мають можливості нічого садити, тож нічого не зможуть зібрати. Ми попросили привезти насіння, щоб забезпечити ним наших прихожан на Закарпатті, які виконають цю місію, засіють свої городи. Якщо Бог благословить, восени їм буде що їсти і вони зможуть допомогти іншим. Ми хочемо досягти цієї мети, реалізувати цей план, і сподіваємося, що задумане нами благословить Всевишній, дасть гарну погоду, буде врожай, буде що збирати і ми зможемо допомогти й тим, хто приїхав у наш край, – вимушеним переселенцям».

Жолт Бадо/Badó Zsolt/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
26-річний тернополянин за $4500 став «багатодітним» татусем трьох литовських дітей
12:11
Всі новини