128065
14:07 19.042022

Закарпатський обласний екомарафон «Зелений тиждень у моїй громаді» пройшов в Ужгороді

Життя 4058

Протягом тижня на Закарпатті проходив масштабний екомарафон, організований Закарпатським обласним палацом дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” та приурочений до Дня екологічних знань, який відзначають 15 квітня. До екомарафону долучилися всі освітні та культурні заклади з різних куточків області: прибирали довкілля, висаджували квіти та дерева, окультурювали клумби та газони, співпрацювали з громадами та залучали до праці осіб, тимчасово переміщених до нашого краю.

Колектив Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” разом із гостями очистили від бруду набережну, дитячий майданчик, доріжки, прилеглу до закладу територію, а також долучилися до всеобласного садіння квітів на прибудинкових територіях. Десятки дітей-переселенців радо підтримали цю акцію і з задоволенням допомагали дорослим: розпушували землю, поливали, прикрашали весняні клумби. Після цікавої та продуктивної праці діти отримували в нагороду смаколики, активно проводили час у розвагах на свіжому повітрі. Усі працювали на совість та з радістю, адже чисте довкілля – це запорука здоров’я та гарного настрою.

Крім того, педагоги з вихованцями долучилися до експертної онлайн-зустрічі, організованої Українським державним центром позашкільної освіти до Дня екологічних знань, основною метою якої були популяризація екологічних знань і формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан справ з екологічної безпеки та стан довкілля, а також виховання й підготовка громадянина, який уміє мислити екологічно. На зустрічі були присутні лідери Закарпатського обласного учнівського парламенту „Нове покоління”, команди екопатрульних і керівників, експерти та організатори. Екологічна грамотність є дуже важливою – відповідальне споживання, економія та розумне використання ресурсів, раціональне прибирання, цифрове прибирання, кібербезпека тощо.

До Дня екологічних знань педагоги Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді разом із своїми вихованцями та дітьми-переселенцями з територій, де зараз ведуться воєнні дії, на базі закладу загальної середньої освіти м. Ужгород, ЗОЕНЦ та Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва провели ряд цікавих пізнавальних занять під назвою „Світ у наших руках”.

Інша група юннатів ЗОЕНЦ проявили ініціативу і зі своїми наставниками прибрали прибережну територію Чорних озер поблизу екоцентру.

Отак, щодень здійснюючи добрі справи, ми дбаємо про безпеку навколишнього середовища і нашого в ньому існування.

Варто розуміти, що День екологічних знань і застосування цих знань в житті значимі не тільки для тих, хто працює у сфері екологічної освіти, а й для всіх нас. Адже лише від нашої поведінки залежить безпечне життя українців сьогодні. Разом екологічно до Перемоги!

Про це повідомляє Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах