127836
16:30 15.042022

Угорська екуменічна служба допомоги доставляє в Україну по кілька гуманітарних вантажів щотижня

Життя 6515

Угорщина підтримує Україну з початку війни. Екуменічна служба допомоги, центральний офіс якої знаходиться в Будапешті, погодилася доставляти гуманітарні вантажі. Частина з них залишається на Закарпатті, але більша кількість відправляється в інші області.

За словами Яноша Ґеревича, керівника представництва Угорської екуменічної служби допомоги в Україні, протягом минулого періоду організація передала багато продуктів харчування, засобів гігієни та медикаментів Закарпатській військовій адміністрації. А вже вона через власну логістичну систему доставляє отримані вантажі на території, де тривають бої, щоб забезпечити цивільне населення продуктами харчування, зокрема дитячими, а також засобами гігієни та ліками.

Від екуменічної служби гуманітарну допомогу на Закарпатті одержали 188 центрів розміщення переселенців. «Ці центри знаходяться на території 61 територіальної громади області. З початку війни ми доставили 46 676 кг продуктів харчування, 17 000 кг засобів гігієни, 3 531 кг дитячих продуктів. Загалом це 67 207 кг гуманітарної допомоги для забезпечення 16 278 вимушених переселенців», – підкреслив Янош Ґеревич.

Керівник представництва Угорської екуменічної служби допомоги в Україні повідомив також, що цього тижня гуманітарну допомогу доправлять у Чоп, Баранинську, Середнянську та Великобийганьську територіальні громади. Ідеться загалом про 15 пунктів розміщення переселенців, де живуть 803 особи.

«У понеділок і вівторок 3,5 тонни продуктів харчування, доставлених нашою організацією, були долучені до гуманітарного вантажу, який повезли в Бучу та Харків. Робота триває. Наступного вівторка прибудуть чергові партії, які за сприяння нашого львівського офісу будуть доставлені в Київ, Запоріжжя та інші великі міста. Логістична система працює злагоджено», – каже Янош Ґеревич.

За його словами, роботу почали з того, що надіслали в усі пункти розміщення переселенців області анкети про нагальні потреби й на основі отриманих відповідей доправляють допомогу на місця.

«Наразі ця система працює так: ми регулярно отримуємо заявки, відтак можемо планувати й замовляти необхідні продукти з Будапешта. На жаль, не все вдається повною мірою, але допомагаємо, чим тільки можемо!» – наголосив Янош Ґеревич.

За сприяння благодійної організації в Україну доставляється дедалі більша кількість медикаментів. Щодо цього напряму роботи налагоджена співпраця з відповідними обласними управліннями охорони здоров’я.

Люди, які рятуються від війни на Закарпатті та в інших областях, здебільшого розміщені в дитячих садочках, школах, гуртожитках тощо. «Ці заклади не мають відповідного технічного оснащення. Тому ми створили окрему робочу групу, завдання якої – відвідати такі центри й вивчити нагальні потреби. Відтак ми закуповуємо техніку у великих торгових мережах тут, в Україні, і доставляємо в центри. Із 3 до 27 березня ми придбали 15 пральних машин, 9 бойлерів, 7 холодильників, 4 мікрохвильові печі, 4 телевізори, 3 морозильні камери, wifi-роутери, сушильні машини, а також кухонне приладдя для 9 центрів», – підсумував Янош Ґеревич.

Уряд Угорщини з початку війни відправив Україні близько 400 тонн гуманітарної допомоги для забезпечення населення.

TV21 Ungvár, CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах