127834
12:26 15.042022

У Закарпатській області виконали план протиепізоотичних заходів на І квартал

Життя 2983

Завдяки відповідальній та кропіткій роботі працівників районних та міських лікарень ветеринарної медицини Закарпатської області в І кварталі поточного року епізоотична ситуація відносно основних інфекційних хвороб тварин є стабільною і контрольованою, план протиепізоотичних заходів в Закарпатській області за три місяці 2022 року виконаний. Про це свідчить благополуччя області щодо інфекційних хвороб.

Для контролю проводяться постійні моніторингові дослідження, передбачені Державним планом моніторингу інфекційних хвороб на території області.

Виконуючи план протиепізоотичних заходів щеплено:

• Велику рогату худобу проти сибірки в кількості 7724 голів

• Свиней проти класичної чуми свиней 29391 голову

• Дрібну рогату худобу проти сибірки – 4214 голів

• Котів 9104 голів проти сказу, 16434 голів собак.

За перший квартал 2022 року державними лабораторіями Держпродспоживслужби області проведено діагностичні дослідження:

• Великої рогатої худоби алергічним методом на туберкульоз – 15427 голів. Реагуючих тварин, характерних для туберкульозу ознак не виявлено. Велику рогату худобу також досліджено серологічними методами на лейкоз 8940 голів, результати досліджень негативні, на бруцельоз 9180 голів результати досліджень негативні.

Згідно програми ветеринарно-санітарного контролю за сальмонельозом птиці в птахогосподарствах різної форми власності та напрямку виробництва досліджено 751 проб біоматеріалу.

Важливим плацдармом забезпечення епізоотичного благополуччя області є моніторингові дослідження диких тварин, так протягом І кварталу лабораторними методами досліджено лисиць 208 голів на сказ та 29 голів на трихінельоз, диких свиней досліджено на африканську чуму свиней 23 голови результати досліджень негативні. Шановні мешканці Закарпаття з метою забезпечення Вашого здоров’я і здоров’я Ваших тварин та недопущення виникнення і розповсюдження хвороб спільних для людей та тварин, звертайтесь до державних установ ветеринарної медицини для проведення необхідних щеплень, лікувально-профілактичних обробок та важливих діагностичних досліджень Вашим тваринам!

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах