127732
15:04 14.042022

На Рахівщині зібрали 10 тон продуктів харчування та відвезли до людей, які цього потребують найбільше

Життя 3299

Від моменту початку повномасштабної війни Росії проти України чимало людей в Україні і світі на своєму місці організувалися для допомоги військовим та потерпілим від війни. Не винятком є і Закарпаття, Рахівщина, яка також усіма своїми ресурсами намагається підтримати і допомогти.

Бердар Іван розповідав нам уже про автомобіль, який купили та передали нашим військовим, зараз була зібрана допомога для простих людей, які потребують допомогу.

Іван розповідає:

– Почну з того що пишаюся людьми Рахівщини! Було зібрано близько 10 тон харчових продуктів завдяки вам, Гуцули, які ми в свою чергу довезли до людей, що цього потребують найбільше! Велика шана людям, що нам допомогли, а саме: волонтери Рахова (невелика кількість людей, яка віддала ввесь свій час і себе цій війні, Геля Барон, як організатор спрацювала на 200%), мешканцям Богданської, Ясінської долин та зокрема організації “Опора Ясіня” Yasinya Diadema Tour, “Rotary club Rakhiv” разом з братами Думен, MicroTeam разом з Andriy Barta та Гаєк Ярослав, Рахівській МР, прихожанам Рахівських церков разом з їх настоятелями, Бочкор Миколі та всім хто допомагає нам постійно боротися проти московської нечисті!!! Окрема подяка нашому земляку Клочуряк Степану за наданий супровід! Було витрачено більше 600 л дизпалива, подолано більше 2000 км доріг України, переламана одна ресора, закуплено харчові продукти більше ніж на 35тис. грн – і це все ви, Рахівчани, Ясінці, Богданці! Ми допомагаємо на рівні міжнародних масштабів, і кожному з вас це повернеться сторицею!

Спочатку планувалося їхати до м. Чернігів, так як Чернігівська область зараз найбільше потребує допомоги (харчові продукти), але нам на заваді стали підірвані мости з переправами, які ми фізично не змогли здолати. Після консультації з поліцією столиці ми прийняли рішення допомогти людям знищених сіл та міст Київської області, а саме Ірпінь, Ворзель, Бородянка та повністю знищеній Андріївці. Протягом 10 годин вдалося передати нашу допомогу найбільш постраждалим людям, за що вони безмежно вдячні! А ще ми знайшли міну ЗРП-2. Розказувати про те, що там наробили кляті москалі, не вистачить слів це треба бачити, вщент зруйновані міста та села, тисячі загиблих мирних жителів! Це трагедія всього світу, не лише України! Ми неодмінно їх знищимо і ніколи не пробачимо, від них залишиться лише пляма на сторінках історії!

PS: участь брали: Іван Няйкало, Petro Popovich, Степан Сіладі, Michal Tkach, Denys Surduk, Віктор Чубіка, Тафійчук Микола, Орльонок Олександр і Я.

Таким чином, за прикладом рахівських волонтерів, кожен громадянин на своєму місці може наблизити перемогу і творити атмосферу взаємної допомоги, любові та підтримки у страшні й трагічні воєнні часи.

Слава жителям Рахівщини!!!

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини