127531
21:40 11.042022

У Мукачеві відбувся благодійний концерт класичної музики. Фото

Життя 13681

За сприяння благодійної організації  «Промінь надії», дуету «YES» та оркестру, у Мукачеві влаштували вечір класичної музики для тимчасово вимушених переселенців, що наразі проживають в місті.

Тривав концерт півтори години, а репертуар виконавці добирали за принципом повноти і різноманітності життя, але в контексті теперішньої ситуації, щоб допомогти переміщеним особам, зазначає скрипаль Сергій Добош.

«Усе для того, аби підтримати тих, хто безпосередньо постраждав від російського вторгнення, душевно і духовно оновитися, внутрішньо зміцнитися та підбадьоритися, здобувши нову надію, віру, осмислення глобального значення боротьби України від шовіністичних посягань злочинної терористичної держави-агресора, яка влаштовує геноцид українського народу. Тому програма має дві, майже рівноправні складові,що відповідає нашій мистецькій місії: «Музикою і Словом нести світло усім людям»!» – розповідає митець.  

Музиканти переконані, підтвердженням необхідності та успіху програми є не тільки бурхливі оплески, а й відгуки глядачів, в середині яких справді відбувається душевно-емоційне відновлення. Про це кажуть і самі переселенці, значна частина з яких приїхали з Києва та області.  

« Ми почули, що у місті відбудеться такий вечір і вирішили прийти, адже маємо надію, що музика, тим паче класична, допоможе нам відволіктися від похмурих думок, які не покидають нашу свідомість», – каже пані Галина  та Ольга з Києва.

« Не могли оминути таку подію, бо у Києві частенько відвідували концерти класичної музики. Вона чудова і навіть у спокійний час змушує нас задуматися і переосмислити якісь моменти, а наразі це просто бальзам на поранені душі», – ділиться пані Ганна з донькою Олександрою.

Творчий захід провели вдруге, але як кажуть музиканти, планують зробити хорошою традицією,

                                                                                            Ірина Грабко

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах