127385
15:35 9.042022

До Ужгорода прибула гуманітарна допомога із Кошице

Життя 4681

Велику гуманітарну допомогу привезли напередодні в Ужгород зі Словаччини, із міста Кошице, – 44 тонни вантажу.

Це продукти тривалого зберігання – макарони, рис, мука, молоко, консерви, паштети, помазанки, джеми, м’ясні вироби, багато питної води, супи швидкого приготування, цукор, сіль, дитяче харчування та дитячі соки, а ще – гелі для прання, вологі серветки, дитячі підгузки. Загалом – на 105 тисяч євро.

Усе це привезли для вимушених переселенців, які зараз в Ужгороді, для міської дитячої лікарні, частину, зокрема консерви, передадуть військовим.

Міський голова Ужгорода подякував раднику з питань міжнародної співпраці прем’єр-міністра Словаччини Едуарду Бурашу, за сприяння якого привезли цю допомогу, Генеральному консулу Словаччини в Ужгороді Паволу Панісу, жителям Кошице та всьому словацькому народу за велику допомогу та підтримку України у такий складний час.

Керівник міської дитячої лікарні Ігор Рошко теж висловив вдячність закордонним партнерам, розповів, що зараз у закладі – 90 діток, 80% з них – вимушені переселенці, переважна більшість – до 4-5 років. Усім їм персонал лікарні надає кваліфіковану медичну допомогу, забезпечує догляд. Важливим є і якісне та різноманітне харчування, тому дуже доречною є допомога від словацьких друзів.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах