127382
16:47 9.042022

Угорська реформатська служба допомоги доставила в Ужгородську лікарню партію медикаментів

Життя 2973

До Ужгородської центральної клінічної лікарні від Угорської реформатської служби допомоги надійшла партія медикаментів загальною вартістю 3,2 мільйона форинтів. У закладі медичну допомогу надають великій кількості людей, дорослим та дітям, у тому числі вимушеним переселенцям, і в нинішній ситуації вже бракує основних лікарських засобів.

Медикаменти доставили адресату 8 квітня. Участь у пресконференції, яку дали з приводу передачі партії гуманітарної допомоги в Ужгородській центральній клінічній лікарні, узяли виконавчий директор Угорської реформатської служби допомоги Мартон Югас, пасторка, яка відповідає за роботу організації на Закарпатті, Вікторія Катона, а також головний лікар Ужгородської центральної клінічної лікарні Іван Курах.

– Ми привезли ліки на Закарпаття вдруге. Перша доставка була в обласну дитячу лікарню. Зараз сюди в Ужгород привезли те, чого бракує, – повідомив Мартон Югас. За його словами, коли в організації отримали сигнал про необхідність допомогти, в Угорщині закупили партію медикаментів на суму 3,2 мільйона форинтів, зокрема знеболювальні та антибіотики. Завдяки допомозі тепер у медзакладі зможуть проводити навіть невідкладні операції.

Зазначалося також, що благодійна організація планує реалізувати в області масштабну гуманітарну акцію, у рамках якої на Закарпаття прибуде група лікарів із Угорщини.

– Ми отримали інформацію, що багато медиків виїхало, а для забезпечення належного лікування закарпатців та вимушених переселенців потрібні відповідні спеціалісти. Вони прибудуть із медичними засобами, привезуть також медикаменти. Наші спеціалісти проводитимуть профілактичні огляди та інші процедури, – поділився планами Мартон Югас. А відтак закликав головного лікаря і в майбутньому сміливо звертатися до Угорської реформатської служби допомоги, адже в межах можливостей організація готова й надалі в усьому надавати підтримку, бо вважає своїм людським обов’язком допомагати в цій ситуації.

Головний лікар Ужгородської центральної клінічної лікарні Іван Курах, у свою чергу, від імені колективу, мешканців міста та пацієнтів з інших регіонів висловив угорцям вдячність.

– Ми дякуємо Господу, що маємо дуже порядних сусідів, Угорщину, яка нам завжди допомагає, яка ніколи за нас не забуває. Ми отримали лікарські препарати, напої, ін’єкції, таблетки та інше. Зараз до нас приїжджає дуже багато переселенців. Це люди, які втратили все, що в них було, вони з великими труднощами добираються до Ужгорода, Івано-Франківська, Львова. Ми намагаємося максимально їм допомогти. Серед них дуже багато важких, запущених хворих. І морально, і психічно, і фізично люди виснажені. Тому всі хвороби, які вони мали, загострюються. Ми намагаємося їх госпіталізувати, допомогти, поставити на ноги, щоб вони продовжували життя. Ситуація не проста, але всі ми християни, наш обов’язок – допомагати одне одному, – наголосив головний лікар і подякував Угорській реформатській службі допомоги, завдяки якій Ужгородська клінічна лікарня отримала таку вкрай потрібну підтримку.

Угорська реформатська служба допомоги з перших днів війни допомагає українським біженцям в Угорщині, а також тим, хто залишився на Закарпатті. Протягом останніх тижнів благодійна організація доставила в Україну понад 370 тонн гуманітарних вантажів, частина з яких – понад 220 тонн – залишилася на Закарпатті. Допомога містила продукти харчування тривалого зберігання, одяг, засоби гігієни та домашнього вжитку.

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини