127150
14:33 6.042022

У Рахівському районі обстежено всі 29 пунктів проживання евакуйованого населення

Життя 2732

За даними територіальних громад Рахівського району, станом на 06.04.2022 року в районі перебуває 14310 внутрішньо переміщених осіб. Більшість із них розміщуються в громадському секторі району, а решта — в пунктах тимчасового перебування.

Фахівцями Рахівського управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області спільно з представниками райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування проводиться робота щодо обстеження пунктів тимчасового перебування евакуйованого населення на території району.

В районі розгорнуто 33 пункти, з яких у 29 розміщуються переселенці, 4 пункти поки що не заселені. Такі пункти розміщені у освітніх та комунальних закладах району.

Харчування здійснюється у 21 пункті, з інших 8 пунктів люди харчуються в місцях, де організовано харчування або до них завозять їжу. Щоденно в цих пунктах харчуються близько тисячі осіб.

Моніторинговими групами обстежено всі 29 пунктів проживання евакуйованого населення. Під час обстежень зверталась особлива увага на умови проживання людей щодо дотримання вимог наказу МОЗ України від 10.03.2022 р. № 458. Встановлено, що повністю відповідають вимогам наказу – 20 пунктів, частково – 9 пунктів.

Також, під час обстежень особлива увага приділялась стану харчування. А саме: виявлення протермінованих, неякісних та небезпечних харчових продуктів, санітарному стану харчоблоків та їдалень, дотримання технологічних процесів та вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

В результаті обстежень грубих порушень вимог законодавства не виявлено. Незначні порушення усувались працівниками харчоблоків у ході проведення моніторингу.

З працівниками харчоблоків та відповідальними особами за проживання евакуйованого населення кожного пункту проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з роздачею інформаційних пам’яток.

Наразі проводяться повторні обстеження цих пунктів.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини