127073
11:03 5.042022

В Ужгороді відбулася зустріч із представниками МОМ

Життя 4173

Міський голова Ужгорода напередодні зустрівся з консультантами Міжнародної організації з міграції, яка належить до системи ООН (IOM UN Migration) Данієлом Глішичем та Наталією Сейтмеметовою. Також на зустрічі були присутні заступник міського голови Вадим Борець та директорка департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради Алла Келемец.

Гостей цікавило, скільки в Ужгороді вимушених переселенців і що місто для них потребує. Як зазначалося, за приблизними підрахунками, в обласному центрі Закарпаття зараз проживає близько 50 тисяч вимушених переселенців, переважна більшість – у приватному секторі, готелях, хостелах. На 4 квітня через департамент соціальної політики та ЦНАП міської ради 4175 переселенців отримали довідки про статус внутрішньо переміщеної особи. Інформацію про 6 908 осіб із числа переміщених чи евакуйованих внесено до системи «Ужгород. Переселенці». Загалом через реєстрацію міської ради пройшли понад 15 тисяч осіб, багато хто виїхав за кордон або знайшов житло за межами Ужгорода, однак усім надали необхідну допомогу.

Представники IOM UN Migration розповіли, що побували у всіх трьох десятках місць в Ужгороді – школах, спорткомплексах, гуртожитках, де тимчасово розміщені вимушені переселенці, з’ясовували, що саме потрібно для їхнього побуту.

Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що насамперед потрібні продукти, адже зараз людей годують, видаючи талони на гарячу їжу у визначених закладах, але це тимчасове вирішення проблеми. Із міського бюджету видатки на харчування вже склали 2,7 млн грн. Потрібна також допомога з матрацами, засобами гігієни. Звісно, люди, які проживають у школах, гуртожитках тощо, надзвичайно потребують відокремленого житла, наприклад, модульних будиночків.

Представників міжнародної організації також попросили допомогти зі спеціалізованим автомобілем для міського терцентру, де проживають самотні літні люди, більшість із яких потребують стороннього догляду. Заступник міського голови Вадим Борець розповів, що до підопічних терцентру, які там живуть, зараз додалося чимало стареньких, хворих з інших регіонів, а їх часто потрібно відвозити, скажімо, в медичні заклади, установи та організації для відновлення документів, оформлення статусу тощо. Потрібна, нехай не нова, машина з можливістю перевозити людей на візочках, – зазначили на зустрічі.

Домовилися, що надалі будуть постійно обмінюватися інформацією, щоб міжнародна організація швидко й ефективно долучалася до реагування на проблеми, які Ужгород вирішує для людей, що змушені були сюди переїхати, рятуючись від війни.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Всі новини