126897
12:06 31.032022

У Мукачівському районі здійснено моніторинг усіх пунктів харчування евакуйованого населення

Життя 2645

Фахівцями Мукачівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя на території району у зв’язку з великою кількістю осіб, які вимушено покинули місця постійного проживання, проводиться постійний моніторинг пунктів тимчасового розміщення та харчування  евакуйованого населення, а також пунктів збору гуманітарної допомоги щодо дотримання санітарно-протиепідемічних правил і норм.

За словами начальника Мукачівського управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Василя Туряниці, такі моніторинги проводяться спеціалістами управління із залученням представників органів місцевого самоврядування та військово-цивільної адміністрації щоденно.

«У районі функціонує 31 пункт, де організовано харчування евакуйованого населення. Нами вже здійснено 38 моніторингових візитів до таких об’єктів, тобто – ми на 100 відсотків охопили всі існуючі пункти і продовжуємо здійснювати моніторинг повторно», – зазначає Василь Туряниця.

Особлива увага звертається на правила зберігання гуманітарної допомоги харчових продуктів, самі ж продукти мають відповідати санітарним нормам (відсутність пошкоджень, що впливали б на якісні характеристики продукту, відсутні ознаки псування та придатні строки зберігання).

На сьогодні із уже отриманих результатів лабораторних досліджень вбачається, що зразки відповідають санітарним вимогам, останні взяті проби – в процесі дослідження.

Наразі моніторинг пунктів, де проводиться харчування та розміщення тимчасово переміщених осіб, надання гуманітарної допомоги  на відповідність вимогам санітарного та епідемічного благополуччя продовжуються.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах