126850
14:30 30.032022

Берегівське районне відділення Мальтійської служби допомоги розробляє карткову систему роздачі гуманітарної допомоги

Життя 3402

Берегівське районне відділення Мальтійської служби допомоги провело пресконференцію, під час якої поінформувало про роботу за останній місяць та про розробку карткової системи роздачі гуманітарної допомоги, для справедливого розподілення.

«Наше найважливіше завдання зараз — пом’якшити гуманітарну кризу. Ми підтримуємо найбільш незахищені верстви, мешканців Закарпаття та родини переселенців, які прибули із зони бойових дій. Але ми думаємо не лише про негайну, але й про довгострокову допомогу. Берегівське районне відділення Мальтійської служби допомоги разом із іншими благодійними організаціями та органами місцевого самоврядування розробляє прозору, збалансовану систему надання допомоги», – повідомив голова організації Янош Макук.

Регулярно надходять гуманітарні вантажі від різних організацій, зокрема через Мальтійську службу допомоги Угорщини. Берегівське відділення організації прийняло 81 вантаж, інвентаризацію та переупаковку яких безперервно проводять волонтери. Матраци, ліжка, продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти були доставлені до центрів розміщення переселенців на Закарпатті, зокрема в Берегово, Ужгород, Сваляву, Ясіня, Хуст, Дийду, Паладь-Комарівці, Малі Селменці.

Оскільки на Закарпатті працюють щонайменше п’ять благодійних організацій, які також роздають гуманітарну допомогу, Берегівське районне відділення Мальтійської служби допомоги запропонувало створити загальну електронну базу даних із картковою системою роздачі. В рамках програми, яка створюється спільно з керівництвом Берегівської територіальної громади, будуть випущені пластикові картки для кожної сім’ї, за допомогою яких допомога стане відстежуваною та прозорою. Пакунки з гуманітарною допомогою будуть доступні в пунктах прийому після реєстрації.

Соціальну програму реалізовують у районі спільно з місцевим керівництвом та благодійними організаціями, які тут працюють.

«Наші партнери дуже важливі для нас, адже без них ми б не змогли виконувати свою роботу», – зазначив Янош Макук.

«Окрім негайної допомоги, необхідно знайти довгострокове рішення для допомоги населенню. Коли закінчиться війна, люди будуть голодувати. Допомогти тим, хто залишився на Закарпатті, та тим, хто хоче повернутися, – це стратегічна мета», – додав він.

Берегівське районне відділення Мальтійської служби допомоги докладає максимум зусиль, щоб уникнути гуманітарної катастрофи.

VE/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах