126688
10:51 28.032022

На Закарпатті перевіряють санітарні умови у пунктах розміщення біженців

Життя 3543

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області станом на 28.03.2022 здійснено моніторинг 306 пунктів тимчасового розміщення евакуйованого населення. З них – 89 % повністю відповідають мінімальним вимогам щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб.

За даними, отриманими від голів ОТГ, на сьогодні в області розгорнуто 367 пунктів тимчасового розміщення евакуйованого населення.

Також, проведено моніторинг 241 пункту, де організовано харчування для евакуйованих осіб. Керівникам та організаторам надані чіткі рекомендації забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для уникнення спалахів харчових отруєнь та групових  захворювань. Всього на Закарпатті є 279 таких пунктів.

Найбільше пунктів розміщення та харчування для переміщених осіб розгорнуто на територіях Ужгородського району (130 проживання та 114 харчування), Мукачівського району (41 проживання та 41 харчування) та Рахівського району (33 проживання та 21 харчування).

Окрім цього, інформуємо, що Закарпатською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби проводяться лабораторні дослідження якості питного водопостачання та харчових продуктів на даній категорії об’єктів. Уже  досліджено 56 взірців питної води та 46 проб харчової продукції  на відповідність до вимог санітарного законодавства, безпечності та якості харчових продуктів.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах