126340
11:06 23.032022

На Закарпатті розгортають наметове містечко для евакуйованих

Життя 5741

Резервний центр розміщення для вимушено переміщених осіб розгортають на території «Єврокар» у Закарпатській області. На час війни завод перетворився в обласний гуманітарний хаб, який зможе прийняти півтори тисячі евакуйованих.

Йдеться про облаштовані приміщення «Єврокару» та наметове містечко на прилеглій території. Реалізовано цей пілотний проєкт за допомогою Агентства ООН у справах біженців в Україні.

– Наметове містечко – резерв на випадок приїзду великої кількості переселенців. Наразі на Закарпатті є достатньо місць для поселення та харчування наших громадян. Разом з тим такий резерв нам забезпечує впевненість, що ми зможемо прийняти велику кількість евакуйованих, – зазначив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Усі приміщення та спеціальні намети на території «Єврокару» будуть із кондиціонуванням, освітленням, їх облаштують ліжками, перегородками, душовими та вбиральнями. Особливість цього гуманітарного хабу в тому, що сюди підходять залізничні гілки. Тож потяги можуть привезти евакуйованих одразу до наметового містечка. Відтак, за бажанням, внутрішньо переміщені особи зможуть залізницею вирушити до Угорщини чи Словаччини.

– Всі бажаючі можуть виїхати за кордон. Утім, ми робимо все можливе, створюємо робочі місця, щоб наші громадяни змогли тут проживати і мати роботу. Окрім того, в регіоні розглядають можливість проведення ремонтних робіт у будівлях, які можна використати для розміщення додаткової кількості переселенців. Наразі таких будівель є 11. Це багатоповерхівки, де потрібно провести реконструкцію, – розповів Віктор Микита.

За словами очільника краю, днями на території гуманітарного хабу підготують місця для перших 200 переселенців. Що стосується наметового містечка, то планується розгорнути двадцять палаток, у кожній з яких зможуть перебувати близько десяти осіб.

Христина БІКЛЯН

Відео Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах