126315
20:29 22.032022

На Закарпатті запустили пілотний проєкт спільно з ООН щодо фінансової допомоги переселенцям. Відео

Життя 15934

Переселенці, які прибули на Закарпаття із зони активних бойових дій, отримають фінансову допомогу від ООН. 

Про це нині під час брифінгу розповіли представники Закарпатської ОВА та Агентства ООН з питань міграції. Розмір допомоги становитиме 2220 грн. Щоб її отримати, потрібно стати на облік у тій територіальній громаді, де ви перебуваєте. Ці кошти будуть виплачуватися певним категоріям громадян. Міжнародна організація з міграції, Агентство ООН з питань міграції, Представництво в Україні (МОМ) таргетуватиме сім’ї на основі критеріїв уразливості: вагітні жінки; самотні жінки та чоловіки, які самотужки виховують дітей; сім’ї з двома і більше дітьми; домогосподарства з особами з інвалідністю; люди похилого віку старше 65 років. Кошти можна буде отримати готівкою протягом трьох місяців. Списки вищевказаних категорій опрацьовуватиме Департамент соцзахисту населення Закарпатської ОВА, соціальні працівники ТГ. Потім їх передають КЗ «Обчислювальний центр» департаменту соціального захисту ОВА, а останній передає списки Укрпошті для подальшої оплати. 

– Військовою адміністрацією Закарпатської області вживаються заходи, щодо допомоги вимушеним переселенцям, які перебувають на території Закарпаття. Внутрішньо переміщеним особам наданий тимчасовий притулок та харчування. Наразі, за аналітичними даними, на території області перебуває близько 270 тисяч вимушених переселенців, – наголосив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. – Головним завданням для нас, представників влади, аби наші громадяни мали нормальні умови проживання і харчування. Ми розуміємо, що всі ті, які виїхали із зони бойових дій, взяли тільки необхідні речі. Окрім того, їхні заощадження вже теж майже вичерпані. Тому цим людям необхідна фінансова підтримка. Наразі ми проводили багато зустрічей з представниками різних місій. Відгукнулися представники місії ООН у соціальній сфері. Тож в результаті співпраці, нами організовано виплату грошових коштів нашим громадянам, які перебувають на території області.

Варто зазначити, що представництво МОМ ООН надає волонтерів у кожну територіальну громаду для реєстрації та прискорення обробки інформації щодо вищеперерахованих вразливих категорій ВПО. Ці трансферти призначені для підтримки 32 000 переселенців і 8 000 вразливих домогосподарств.

Христина БІКЛЯН

Відео Дмитро Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах