126187
11:20 21.032022

У Перечині церква збирає кошти для потреб Збройних сил України

Життя 4405

Прихожани та настоятель греко-католицької церкви святого Миколая Чудотворця Перечина збирають кошти, необхідні речі, продукти для потреб Збройних сил України. Вірники та священики Перечинщини прийняли до своїх домівок, на фари вимушених переселенців, усіляко допомагають їм.

Про це – у розмові кореспондента «Карпатського об’єктива» та декана Перечинського деканату Мукачівської греко-католицької єпархії, настоятеля Свято-Миколаївського храму Перечина Мирослава Рябінчака.

– Отче Мирославе, бачу, в приміщенні церкви встановлена скринька для збору коштів армії. Розкажіть про благодійну діяльність очолюваної Вами парафії у воєнний час.

– Наша парафія допомагає військовим ще з 2014 року, тісно співпрацюємо з місцевими волонтерами. Коли на Донбасі почалася війна, до мене звернулися вони по допомогу. Казали: треба те і те, ми час від часу оголошували збір коштів, продуктів, необхідних речей, одягу.

Зауважу, що більшість наших прихожан – це люди пенсійного віку. Пенсія – єдиний їхній дохід, але вони ніколи не залишалися осторонь, а жертвували власні кошти, допомагали у міру своїх можливостей, і продовжують це робити, за що їм хочу щиро подякувати.

24 лютого російські війська напали на Україну, а 27-го, у неділю, ми поставили скриньку і я оголосив збір коштів для наших захисників. Прихожани активно долучилися. Зібрані кошти передали волонтерам для закупівлі взуття нашим військовим. Цю справу продовжили – скринька встановлена на видному місці, отож усі бажаючі можуть внести свою посильну лепту.

– Як допомагають греко-католики інших парафій Перечинщини?

Багато хто приютив у своїх будинках вимушених переселенців, причому безкоштовно. Інформацію щодо збору коштів у парафіях буду мати наступної неділі, коли наші священики приїдуть до Перечина на молитовні чування.

Отець Анатолій прийняв до себе на фару в Порошкові дві сім’ї. Там вони проживають безкоштовно. У Зарічеві церква побудувала фару, але священик там не живе. Фара стала тимчасовим прихистом для вимушених переселенців. Знаю, що в суботу знову заїхала нова сім’я, попередня виїхала за кордон.

Мої друзі з Чехії зателефонували мені і запитали, що треба. Я звернувся до наших волонтерів. Вони сказали, що треба. З Чехії до Перечина були відправлені продукти, ліки, а потім передані нашим військовим.

Постійно молимось за припинення війни в Україні. Минулої неділі проводили хресну ходу на горі Гурка в Перечині. Наступна Хресна дорога відбудеться у неділю, 27 березня. Початок о 16 годині. Запрошую всіх вірян приєднатися до спільної молитви.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах