126100
15:25 19.032022

Будапешт допомагає тим, хто потрапив у біду, – держсекретар МЗС Угорщини

Життя 3689

Будапешт реалізовує наймасштабнішу гуманітарну акцію у своїй історії – в Україну спрямовано тисячу тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 600 млн форинтів. Про це в п’ятницю після візиту в пункт пропуску «Загонь – Чоп» повідомив журналістам держсекретар міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Томаш Менцер.

«Ми привезли на Закарпаття п’ять вантажівок – 70 тонн гуманітарної допомоги загальною вартістю 200 млн форинтів. Зокрема 50 тонн харчових продуктів тривалого зберігання, 8 тонн засобів гігієни, 2 тонни засобів для немовлят, а також медичні засоби, зокрема для перев’язки ран», – повідомив Томаш Менцер.

Держсекретар схвально відгукнувся про роботу голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, котрий, за його словами, «приніс в область нові погляди, сприяє мирному угорсько-українському співіснуванню, є надійним, серйозним, хорошим партнером». Томаш Менцер зазначив, що влада Угорщини попросила очільника Закарпаття повідомляти про нагальні потреби.

Держсекретар також зазначив, що Будапешт допомагає всім, хто перетинає українсько-угорський кордон у пошуках безпеки. Наразі до Угорщини прибуло понад 460 тисяч біженців з України.

«Ми піклуємося про всіх, хто цього потребує. Забезпечуємо біженців житлом та їжею», – підкреслив Томаш Менцер.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах